Ridică-ţi moralul mâncând! Fără să te îngraşi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a scăpa de kilogramele în plus, trebuie să-ţi hrăneşti atât corpul, cât şi mintea. Include în dieta ta surse de nutrienţi care-ţi asigură buna dispoziţie şi, în acelaşi timp, buna funcţionare a organismului.

Atunci când ai moralul la pământ, se întâmplă să-ţi „topeşti amarul" în dulciuri rafinate. În locul lor ar fi mai bine să mănânci peşte sau spanac. Conţin exact elementele nutritive de care ai nevoie pentru a ieşi din gaura neagră a tristeţii şi a plângerii de milă.

Aşa reduci episoadele de tristeţe

Neurotransmiţător al stării de bine, triptofanul este unul dintre aminoacizii esenţiali folosiţi de creier pentru a produce serotonină. În plus, triptofanul îţi scade pofta de mâncare şi de dulce. Este mai bine asimilat de creier în prezenţa glucidelor. Lintea, năutul, fasolea uscată îţi conferă totodată triptofan şi glucide.

Îl găseşti în...

...ouă, legume uscate, banane, nuci, urdă sau ricotta, seminţe de dovleac, orez.

Capeţi energie cu vitamina B

Una dintre vitaminele din complexul B activează secretarea de dopamină şi noradrenalină. Este vorba despre vitamina B9. Lipsa ei duce la iritabilitate, insomnie. O altă vitamină, B1, facilitează transformarea glucidelor în energie şi are acţiune antidepresivă.

Le oferă...

...germenii de grâu, ovăzul, spanacul, broccoli, ficatul, chimenul, prazul, nucile, legumele verzi, ouăle.

Află în continuare ce alte alimente te ajută să te menții în formă, pe clickpentrufemei.ro.

Citește și:
Ce efecte binefăcătoare are porumbul?

Cum slăbeşti în zonele cu probleme

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite