Berea şi îngheţata, cu bune şi cu rele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O îngheţată are cu atât mai multe E-uri cu cât are mai multe adaosuri.
O îngheţată are cu atât mai multe E-uri cu cât are mai multe adaosuri.

Îngheţata conţine şi grăsimi, şi zahăr. Combinaţia fatală pentru silueta şi pentru inima noastră. Dacă am mânca-o zilnic! Nutriţioniştii spun însă că ne putem desfăta cu 100 de grame săptămânal.

Condiţia: să nu avem probleme cu inima ori cu greutatea, diabet ori afecţiuni gastrice. Dacă am trecut testul sănătăţii, mai rămâne procesul selecţiei: ce alegem şi din ce ingrediente? Dacă n-ai timp s-o prepari în casă, află mai jos ce poţi cumpăra.

Simplă, mai sănătoasă

Principala problemă a îngheţatei din comerţ sunt aditivii. O îngheţată are cu atât mai multe E-uri cu cât are mai multe adaosuri. Deci îngheţata de vanilie sau cea de ciocolată simplă este o alegere mai bună.

Trebuie să ştii că există îngheţate cu 200 de calorii la 100 de grame, dar şi sortimente care depăşesc dublul acestei cantităţi. Secretul este să citeşti eticheta. Şi ţine minte: ordinea în care apar ingredientele pe cutie arată şi cantitatea lor. Mai mult, ai observat ace de gheaţă în desertul tău? E semn că îngheţata a fost topită şi recongelată. În acest caz, rişti să fi cumpărat o îngheţată alterată.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
4 soluții care reduc pofta de dulce

Dieta bogată în proteine protejează inima

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite