Mănâncă pătrunjel ca să previi gripa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pătrunjelul este o adevărată sursă de vitamina C
Pătrunjelul este o adevărată sursă de vitamina C

Pătrunjelul are un conţinut mai mare de vitamina C decât citricele, de aceea este bine să-l consumi zilnic ca să-ţi întăreşti imunitatea.

Un grepfrut conţine 77 mg de vitamina C, în timp ce o portocală medie are 70 mg de vitamina C, aceeaşi cantitate regăsindu-se şi într-o lămâie. Necesarul zilnic de vitamina C poate fi mai uşor asimilat de organism dacă mănânci zilnic pătrunjel, în 100 g regăsindu-se 200 mg de vitamina C. Atenţie însă, pentru a avea parte de proprietăţile acestei vitamine, pătrunjelul trebuie consumat în stare proaspătă, căci prin prelucrare termică îşi pierde din nutrienţi. El se poate adăuga în salate, în mâncăruri care conţin carne sau peşte sau chiar în omletă, la sfârşit. Specialiştii afirmă că pătrunjelul, consumat în cantităţi mici, asigură şi necesarul zilnic de magneziu şi de fier (5,5 mg din fiecare la 100 g).

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite