Iată condimentele minune pentru sănătatea ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătăria ta se poate ascunde o adevărată farmacie
Bucătăria ta se poate ascunde o adevărată farmacie

Poate nu ştiai că în bucătăria ta se poate ascunde o adevărată farmacie. Condimentele pe care le foloseşti la mâncare au proprietăţi vindecătoare nebănuite.

Dacă te doare capul, măseaua sau tuşeşti, înainte de a lua medicamente, deschide dulăpiorul cu condimente. Nu te punem să găteşti, ci să încerci „reţetele” cu condimente de pe vremea bunicii.

Ai să vezi că au efect! Pe lângă faptul că fac mâncărurile mai gustoase, condimentele sunt şi o importantă sursă de sănătate pentru organism. Condimentele ne scapă de stres, oboseală, gripă, de problemele de circulaţie sau de reumatism.

Scorţişoara este recomandată cardiacilor

Pentru cardiaci, o cură cu 5 g de scorţişoară amestecată cu două linguriţe de miere, consumate dimineaţa şi seara, timp de o lună, va face minuni. Scorţişoara este antiseptic şi elimină stresul, stimulând circulaţia sanguină.

De asemenea, suplimentele de scorţişoară ajută şi la scăderea glicemiei. Mai nou, acest condiment este folosit în alte ţări şi ca remediu antigripal, după ce un profesor israelian a creat un extract de scorţişoară cu proprietăţi antivirale.

Boiaua combate răceala

Pentru că suntem în plin sezon rece, când răceşti sau faci gripă mai uşor, trebuie să ştii că poţi scăpa de febră bând ceai din boia amestecată cu zahăr şi cu portocale. De asemenea, febra şi alte simptome ale răcelii pot fi combătute cu ghimbir.

Acest condiment este un bun antiseptic, tonic şi diuretic. Totodată, creşte pofta de mâncare, combate balonarea şi te scapă de răul de maşină ori de durerile reumatismale. Aplicat pe piele, ghimbirul măreşte rezistenţa la frig.

VEZI AICI CARE SUNT ECELELALTE CONDIMENTE

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite