Ce alt loc de muncă ți s-ar potrivi, în funcție de cum bei cafeaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motivul pentru care gustul cafelei nu e la fel de îmbietor ca mirosul ei FOTO: SHUTTERSTOCK
Motivul pentru care gustul cafelei nu e la fel de îmbietor ca mirosul ei FOTO: SHUTTERSTOCK

Dacă preferințele culinare diferă mult de la o regiune la alta, consumul de cafea este specific oamenilor de pretudindeni. Studiile arată că activitatea pe care trebuie să o desfășoare angajații la locul de muncă influențează cantitatea de cafea pe care o consumă și modul în care le place să fie servită.

Un studiu recent, realizat de Career Builder, arată că 60% dintre angajați beau cel puțin două cești de cafea pe zi și jumătate dintre ei cred chiar că randamentul lor ar scădea semnificativ dacă nu ar bea deloc cafea.

La acest studiu au participat 4.700 de angajați din mai multe sectoare de activitate.

Conform rezultatelor, cei mai mari băutori de cafea sunt oamenii de știință și tehnicienii, urmați îndeaproape de angajații din domeniul marketingului, precum și de specialiștii în relații publice. Ei beau chiar și mai mult de două căni pe zi.

De asemenea, o cantitate mare de cafea asigură porția de energie necesară, zilnic, jurnaliștilor și scriitorilor.

Cercetarea a relevat și faptul că preferințele în materie de cafea diferă în funcție de domeniul în care activează angajații.

Astfel, avocații, procurorii și cei care lucrează în justiție preferă cafeaua neagră și neîndulcită. Medicii și asistentele, în schimb, beau cafele dulci, cu frișcă. Jurnalisștii și scriitorii sunt adepții cafelelor doar puțin aromate.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite