Castraveţii sunt sursă de apă vie pe caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castraveţi
Castraveţi

Aceste legume hidratează foarte bine şi au în compoziţie antioxidanţi importanţi pentru sănătate, precum şi minerale şi enzime.

Castraveţii sunt legume foarte indicate pe caniculă, ţinând cont că ei conţin cam 95% apă. Dacă am mânca un kilogram de castraveţi, ne-am asigura un aport de aproape un litru de apă. Dar apa aceasta este una specială, pentru că are în compoziţie vitamine şi săruri minerale. Există această credinţă că în castraveţi nu ar exista prea mulţi nutrienţi. Cantitatea nu este foarte mare, într-adevăr, dar proporţiile sunt cele de care organismul are nevoie.

Ce vitamine conţin

Degeaba ne asigurăm un aport de 1.000 de miligrame de vitamina C, pentru că organismul va folosi atât cât are nevoie şi va elimina surplusul. Puţine persoane ştiu că în compoziţia castraveţilor există chiar şi acest antioxidant, ce-i drept, în cantitate mică.

Acidul cafeic este un alt antioxidant care se găseşte în castraveţi. El nu are legătură cu cafeaua, deşi există şi în compoziţia ei. Acidul cafeic combate radicalii liberi şi previne formarea celulelor canceroase. Alte vitamine care se regăsesc în compoziţia acestor legume sunt niacina (vitamina B3), acidul folic (B9), vitamina B6 şi vitaminele A şi E. Castraveţii conţin şi săruri minerale, cum ar fi potasiul, magneziul şi calciul, precum şi enzime benefice pentru digestie. Sursele de enzime nu sunt foarte multe.

Apa din aceste legume hidratează foarte bine, pentru că este cedată lent în organism, la fel ca şi cea din pepeni, fructele caniculei. Am putea spune, aşadar, că fiecare castravete este ca o sticluţă cu apă vie.

Coaja, bogată în fibre

Castraveţii sunt şi o sursă de fibre alimentare care ajută digestia şi care contribuie la scăderea nivelului colesterolului „rău". Problema este că multe persoane au obiceiul de a curăţa coaja, fără să ştie că în ea se concentrează cea mai mare cantitate de fibre. Ar trebui, aşadar, să mâncăm aceste legume ca atare. 100 de grame de castraveţi conţin doar 10 calorii şi 0 grăsimi, aşa că nu trebuie să ne facem griji în privinţa siluetei.

10 calorii conţin 100 de grame de castraveţi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite