Află cum să slăbeşti după naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dietele de după naştere trebuie să fie sănătoase
Dietele de după naştere trebuie să fie sănătoase

Ai născut şi te gândeşti ce poţi face pentru a scăpa de abdomenul încă proeminent şi cum să faci faţă modificărilor lăsate în urmă de către sarcină? Iată câteva sfaturi utile pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Înainte de a începe o cură de slăbire, acordă-ţi o perioadă de 6-8 săptămâni pentru recuperare. De asemenea, trebuie să ştii că după naştere corpul tău îşi va schimba silueta, chiar dacă vei reveni la greutatea de dinaintea sarcinii. Totodată, postnatal vei pierde aproximativ 9-13 kg prin naşterea copilului, eliminarea lichidului amniotic, a placentei şi prin scăderea în volum a uterului şi a sânilor.

Alimentaţia necesară în timpul alăptatului

Consumă în jur de 1500-1800 de calorii pe zi, pentru a te menţine sănătoasă, pentru a avea energia necesară alăptării şi pentru a menţine calitatea laptelui. Evită în continuare cofeina şi alcoolul.

Program de slăbire:

Respectă orarul meselor

Dieta de după naştere nu trebuie să fie una solicitantă, ci una de slăbire treptată, aşadar nu apela la diete drastice, înfometare sau exerciţii fizice care te suprasolicită. Trebuie să ai trei mese principale pe zi şi gustări între ele. Mergi pe principiul mâncatului des şi puţin.

VEZI AICI CE TREBUIE SĂ MĂNÂNCI ŞI CUM SĂ FACI MIŞCARE

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite