Usturoiul protejează inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumul frecvent de usturoi protejează ţesutul cardiac
Consumul frecvent de usturoi protejează ţesutul cardiac

O substanţă conţinută de usturoi, numită dialiltrisulfidă, are puterea de a preveni distrugerea ţesutului cardiac, arată cercetătorii de la Universitatea „Emory" din Statele Unite.

Citeşte şi

Femeile mor de inimă rănită mai des decât bărbaţii

Potrivit specialiştilor americani, substanţa previne şi depunerea colesterolului pe artere, nu doar distrugerea muşchiului cardiac.

Explicaţia este că dialiltrisulfida este o substanţă din care se poate sintetiza hidrogenul sulfurat. Acesta, în cantităţi mici, protejează cordul şi este deja folosit în tratamente injectabile. În concentraţii mari, acest gaz poate produce intoxicaţii severe şi deces. Dar, în cantităţile sintetizate în mod normal de organism din materii prime precum usturoiul sau uleiul de usturori, este benefic inimii.

„Se află în studiu pastile pe bază de hidrogen sulfurat care să poată fi administrate oral, deoarece estimăm că aceste pastile ar reduce cu 61% riscul de deteriorări la nivelul muşchiului cardiac", explică profesorul David Lefer de la Universitatea Emory. În acest context, cea mai facilă modalitate de administrarea a substanţei rămâne, potrivit specialiştilor, consumul constant de usturoi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite