Un vaccin anti-malarie este eficient, potrivit testelor clinice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe victime ale malariei sunt copii mai mici de cinci ani FOTO: Reuters
Cele mai multe victime ale malariei sunt copii mai mici de cinci ani FOTO: Reuters

Malaria ucide anual aproximativ 800.000 de oameni, cei mai mulţi fiind copii mai mici de cinci ani. Însă, vaccinul împotriva malariei este din ce în ce mai aproape de realitate.

Un studiu clinic, efectuat în 11 regiuni din şapte state din Africa sud-sahariană, a arătat că administrarea a trei doze dintr-un vaccin creat de compania GlaxoSmithKline (GSK) reduce riscul de malarie clinică în proporţie de 56% şi riscul de malarie severă în proporţie de 47% în rândul copiilor.

Totodată, înjumătăţeşte riscul de malarie în rândul copiilor în vârstă de 5-17 luni, arată datele obţinute de la primii 6.000 de copii testaţi.

Rezultatele acestui studiu au fost anunţate, marţi seară, în cadrul Forumului pentru Malarie organizat de Fundaţia Bill & Melinda Gates, în Seattle, Washington.

„Potrivit acestor date, suntem pe drumul către primul vaccin anti-malarie din lume", a declarat directorul general al organizaţiei GSK, Andrew Witty, potrivit unui comunicat de presă transmis de GlaxoSmithKline Romania.

Un vaccin este cea mai simplă şi rentabilă modalitate de a salva vieţi. Aceste rezultate demonstrează puterea muncii depuse împreună, pentru a realiza un vaccin împotriva malariei, cu potenţial de a proteja milioane de copii în faţa acestei boli devastatoare", a afirmat magnatul Bill Gates.

Citeşte mai multe despre malarie pe sfatulmedicului.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite