Stresul post-traumatic, tratat cu ecstasy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veteranii de război şi persoanele care au suferit abuzuri sexuale vor primi tratamentul cu ecstasy
Veteranii de război şi persoanele care au suferit abuzuri sexuale vor primi tratamentul cu ecstasy

În Marea Britanie, a fost aprobat primul experiment clinic în care drogul ecstasy este folosit în tratamentul stresului post-traumatic. Cercetătorii au în vedere tratarea veteranilor de război şi a persoanelor care au suferit abuzuri sexuale.

Luptele din război, violul sau alte agresiuni de acest gen urmăresc persoanele care au trecut prin ele toată viaţa, dezvoltând sindromul de stres post-traumatic.

Manifestările clinice ale acestuia sunt depresiile, anxietatea accentuată până la atac de panică sau halucinaţiile. Totodată, o persoană traumatizată în trecut este, deseori, indiferentă la viaţa cotidiană, lipsită de reacţie şi de putere de concetrare, are accese de mânie şi tulburi ale somnului.

Profesorul David Nutt, un psihofarmacolog controversat din Regatul Unit, şi psihiatrul Ben Sessa au obţinut aprobarea pentru tratarea stresului post-traumatic folosind MDMA, un ingredient activ din ecstasy.


Pastile de ecstasy

Pastile de ecstasy

Într-un interviu acordat publicaţiei "The Guardian", David Nutt a declarat: "Multe dintre drogurile cu potenţial terapeutic sunt interzise pacienţilor şi cercetătorilor din cauza legislaţiei privind stupefiantele". El a amintit de utilizarea heroinei, care în ciuda faptului că este ilegală, este folosită în întreaga lume ca analgezic.

Deşi autorităţile au aprobat experientul clinic, David Nutt şi Ben Sessa aşteaptă să obţină şi o sursă de finanţare pentru a demara proiectul.

Specialiştii din Marea Britanie au pornit de la un studiu american efectuat pe 12 voluntari care au primit ecstasy în şedinţele de psihoterapie pentru a le îmbunătăţi starea mintală. Medicii au constatat ameliorări la 10 dintre suferinzii de sindromul stresului post-traumatic.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite