Femeile mănâncă mai mult în prezenţa altor femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât de mult ne influenţează anturajul alegerile alimentare? Cercetătorii americani din cadrul universităţilor din Pennsylvania şi din Akron au constatat că aportul de calorii al tinerilor este condiţionat de persoanele alături de care iau masa.

Potrivit unui studiu citat de ABC News, sexul însoţitorilor de la masă influenţează semnicativ cantitatea de mâncare ingerată. Cercetarea a fost efectuată în campusurile universitare din Indiana, Pennsylvania, şi din Akron, unde au fost analizate obiceiurile şi alegerile alimentare ale studenţilor.

Citeşte şi:
Obiceiurile proaste sunt molipsitoare în cuplu. Cine are o influenţă negativă mai mare într-o căsnicie?

"Atunci când bărbaţii iau masa în compania femeilor, ei au tendinţa de a mânca mai mult, înregistrânt un aport caloric mai mare decât atunci când sunt alături de alţi bărbaţi. Pe de altă parte, femeile mâncă mai puţin şi cantitativ, şi caloric când sunt la masă cu bărbaţi, comparativ cu momentele în care mănâncă alături de alte femei", a declarat unul dintre autorii studiului, Marci Cottingham de la Universitatea din Akron.

Coordonatorul cercetării, Molly Allen-O'Donnell, de la Universitatea Indiana din Pennsylvania, a explicat procesul psihologic prin care trec tinerii care mănâncă împreună la aceeaşi masă.

Importanţa atracţiei fizice

În mod conştient sau nu, femeile au tendinţa de a mânca mai puţin în prezenta bărbaţilor pentru a părea mai feminine, iar bărbaţii aleg mese copioase tocmai pentru a părea mai masculini în faţa doamnelor.

"În grupuri mixte, femeile se simt judecate în funcţie de numărul de calorii şi de cantitatea mâncării ingerate", a comentat rezultultatele studiului Keith Ayoob, profesor în cadrul Colegiului de Medicină "Albert Einstein" din New York.

Pe de altă parte, când se întâlnesc doar femei la aceeaşi masă, acestea mănâncă mai mult decât în alte situaţii. "Ele mănâncă mai mult când sunt în preajma altor femei şi pentru că se simt mai relaxate, iar gradul de distragere a atenţiei de la mâncare este mult mai mic faţă de situaţiile în care sunt şi bărbaţi prezenţi", a continuat profesorul Ayoob.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite