Cum citeşti caracterul omului în funcţie de gusturile sale alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amatorii de dulciuri sunt mai sociabili
Amatorii de dulciuri sunt mai sociabili

Persoanele care au o predilecţie pentru dulciuri sunt mai sociabile şi empatizează mai uşor cu problemele oamenilor, comparativ cu cele care prefer mâncărurile cu alte gusturi.

Cercetătorii de la Universitatea North Dakota State şi de la Colegiul Gettysburg, din SUA, au stabilit că personalitatea oamenilor este corelată cu preferinţele alimentare.

Un studiu publicat în "Jurnalul Personalităţii şi al Psihologiei Sociale" arată că indivizii amatori de dulciuri manifestă mai multă empatie faţă de alţi oameni care întâmpină probleme, comparativ cu cei care poftesc după sărat, picant sau amar.

"Gustul este ceva ce experimentăm zilnic. În cercetările noastre am examinat în ce măsură predilecţia pentru anumite gusturi este corelată cu trăsăturile de caracter şi comportamentul omului", a declarat profesorul doctor Brian Meier, unul dintre autorii studiului.

Oamenii de ştiinţă din cadrul celor două instituţii de învăţământ au constatat că oamenii care aleg mai des mâncăruri dulci sar mai repede în ajutorul persoanelor aflate la răscruce, comparativ cu cei care preferă produsele sărate, amare sau picante.

Amatorii de dulciuri sunt mai sociabili şi preferă să aplaneze conflictele decât să le alimenteze, deşi uneori este în dezavantajul lor, arată studiul citat de Medical News Today.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au descoperit că la acţiunile de voluntariat, precum strângerea gunoaielor din oraş, o parte semnificativă a celor care participă sunt, de altfel, oameni cărora le plac dulciurile.

"Rezultatele cercetării arată că există o interdependenţă solidă între preferinţa pentru gustul dulce şi comportamentul pro-social", a declarat profesorul de psihologie Michael D. Robinson, de la Universitatea North Dakota State.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite