Un nou tip de broccoli creat în laborator ameliorează bolile de inimă şi cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul broccoli conţine de trei ori mai multă glucorafanină decât planta obişnuită
Noul broccoli conţine de trei ori mai multă glucorafanină decât planta obişnuită

Cercetătorii britanici ai Institutului de Cercetare Alimentară din Norwich au creat un nou tip de broccoli, care conţine cantităţi mari dintr-o substanţă ce ajută în ameliorarea afecţiunilor cardiovasculare şi a unor forme de cancer.

Noul broccoli conţine de trei ori mai multă glucorafanină decât planta obişnuită. Planta urmează să fie comercializată în curând, scrie BBC News.

Substanţa este cunoscută pentru efectul său de reducere a inflamaţiilor şi pentru inhibarea diviziunii anormale a celulelor, asociată cu unele forme de cancer, în stadiile timpurii ale bolii.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Alimentară din Norwich au început proiectul din 1983, când au reuşit să încrucişeze leguma obiştnuită cu cea sălbatică ce conţine un nivel mai mare de glucorafanină.

Încrucişarea a dus la dezvoltarea unei noi substanţe, denumită sulforafan. Aceasta este transportată prin sânge în tot organismul, odată cu o cantitate mare de antioxidanţi.

"Cercetarea noastră oferă noi perspective asupra rolului legume broccoli şi a altor astfel de plante în ameliorarea sănătăţii şi confirmă potenţialul nutriţional al vegetalelor în lupta mai multor afecţiuni", a declarat profesorul Richard Mithen din cadrul Institutului din Norwich.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite