Şi copiii cu sindrom Down pot fi campioni la înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diagnosticul de sindrom Down nu trebuie să se transforme într-un stigmat care ar putea însoţi copilul până la maturitate, iar două fundaţii umanitare vor să demonstreze acest fapt, pe 20 noiembrie, la centrul Baby Spa din Capitală.

„Inotul, hobby şi terapie" este un eveniment care va avea loc în data de 20 noiembrie, de la 10.30, la centrul Baby Spa din Bucureşti.

Citeşte şi:
VIDEO Un test mai sigur pentru sindromul Down, în România

Manifestarea este organizată printr-un parteneriat între Baby Spaa şi fundaţiile Special Olympics şi Up Down, scopul fiind promovarea beneficiilor pe care înotul pe are asupra copiilor cu dizabilităţi.

„Noi, Baby Spa, vrem să demonstrăm că sportul şi, mai ales, înotul poate să crească şansele de integrare în societate a unui copil cu sindrom Down", spune Anca Grecu, Manager Baby Spa.

„Vrem ca evenimentul să se transforme într-o tradiţie anuală. Rolul manifestării este multiplu: să distreze, să evalueze, să creeze competiţie, să pună în valoare, dar mai ales să ajute. Să îi sprijinim moral şi, poate, şi financiar pe copiii cu dizabilităţi, dar şi pe părinţi. Să le dăm curaj să meargă mai departe", adaugă Anca Grecu.

La evenimentul „Inotul, hobby şi terapie" din 20 noiembrie vor fi organizate mai multe concursuri în funcţie de categoria de vârstă a participanţilor: şedintă demonstrativă cu bebeluşi ( 6 luni- 2 ani), mini concurs de înot cu colăcel ( 2-7 ani), mini concurs de înot cu pluta ( 2-7 ani), mini concurs de înot în procedeu pentru cei care au depăşit vârsta de 4 ani (maxim 20 ani) şi miniconcurs categoria centură.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite