Bărbaţii sunt mai predispuşi la diabet decât femeile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grăsimea depozitată în jurul taliei este vinovată de predispoziţia mai mare a bărbaţilor la diabet
Grăsimea depozitată în jurul taliei este vinovată de predispoziţia mai mare a bărbaţilor la diabet

Cercetătorii din cadrul Universităţii din Glasgow, Marea Britanie, au descoperit că - biologic - bărbaţii au şanse mai mari să dezvolte diabet zaharat de tip II, decât femeile.

Potrivit unui studiu publicat în revista de specialitate "Diabetologia" şi întocmit de oamenii de ştiinţă ai Universităţii din Glasgow, numărul de kilograme în plus pe care îl "câştigă" un bărbat şi care favorizează apariţia diabetului este mai mic decât cel în urma căruia femeile devin predispuse la diabet.

Echipa britanică a descoperit că bărbaţii dezvoltă această boală metabolică la un indice de masă corporală mai mic decât femeile.

Explicaţia ţine de distribuirea grăsimii pe corp.

În timp ţesutul adipos al femeilor ia proporţii mai mult în zona coapselor, cel al bărbaţilor se depune şi creşte în jurul taliei, ficatul devenind, deseori, un depozit de grăsime.

IMC

Din acest motiv, femeile trebuie să se îngraşe mai mult decât bărbaţii pentru a dezvolta diabet, explică cercetătorii în jurnalul "Diabetologia".

La studiu au participat aproape 52.000 de bărbaţi şi peste 43.000 de femei. Savanţii au analizat greutatea şi indicele de masă corporală ale subiecţilor.

Rezultatele cercetării au arătat că diabetul apare bărbaţi care au un IMC de peste 31,83, iar la femei de la un IMC de 33,69.

Click pe imaginea de mai jos pentru a-ţi verifica indicele de masă corporală şi predispoziţia la diabet

Tabel IMC
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite