Injecţia care te scapă de 40% din grăsime în numai o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Substanţa care "topeşte" grăsimea poate reduce foarte mult circumferinţa taliei, în numai o lună
Substanţa care "topeşte" grăsimea poate reduce foarte mult circumferinţa taliei, în numai o lună

O substanţă injectabilă care întrerupe alimentarea cu sânge a celulelor de grăsime ar putea deveni noua „armă" contra obezităţii.

Citeşte şi:
Grăsimea brună ar putea fi soluţia antiobezitate

Ce pastile de slăbit sunt recomandate

Injecţia, denumită de cei care au creat-o Adipotide, poate reduce cu până la 40% cantitatea de ţesut gras, în special pe cel din jurul abdomenului. Ea a fost testată pe maimuţe şi va fi administrată în curând şi oamenilor, în cadrul unor studii clinice. Greutatea corporală a maimuţelor incluse în experiment a scăzut cu 11% în numai patru săptămâni, interval în care le-a fost administrat medicamentul Adipotide. Un tratament antiobezitate este considerat eficient dacă persoana care a beneficiat de el reuşeşte să slăbească 5% din greutatea corporală în şase luni.

Distruge celulele grase

Cercetătorii de la Centrul Oncologic „MD Anderson" din Houston, SUA, cei care au creat injecţia, au explicat că ea întrerupe alimentarea cu sânge a celulelor de grăsime. „În lipsa alimentării, celulele grase se «topesc» şi sunt remetabolizate de către ficat", spune dr. Wadih Arap, unul dintre cei care au creat medicamentul.

Maimuţele care aveau o greutate normală şi care au primit Adipotide concomitent cu cele obeze nu au slăbit până la finalul experimentului, ceea ce confirmă faptul că tratamentul ţinteşte strict celulele grase. Medicii americani sunt convinşi că medicamentul va fi la fel de eficient la oameni, pe de o parte pentru că maimuţele sunt „rude" apropiate, iar pe de alta, pentru că cele incluse în studiu s-au îngrăşat din cauza stilului de viaţă sedentar şi a alimentaţiei prea bogate în calorii, aşa cum se întâmplă şi în cazul oamenilor.

Nu este lipsită de reacţii adverse

Există totuşi câteva semne de întrebare cu privire la efectele secundare ale tratamentului experimental. S-a observat deja că el poate creşte riscul de probleme renale, dar medicii care l-au creat susţin că acestea nu sunt alarmante şi că se pot trata uşor.

Foarte multe medicamente antiobezitate au fost retrase de pe piaţă în ultimii ani tocmai din cauza efectelor secundare pe care le dădeau. La ora actuală, în Europa (şi în România), un singur tratament de acest fel este aprobat, dar şi în privinţa lui au apărut controverse.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite