Copilul tău cum stă cu imunitatea? Un test îţi va spune cât de predispus este la răceli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o simplă testare a sângelui din cordonul ombilical, la naştere, părinţii vor putea afla cât de des va răci bebeluşul lor în primul an de viaţă.

Testul a fost dezvoltat de cercetătorii Şcolii de Medicină a Universităţii din Washington şi presupune analizarea unei probe de sânge prelevată la naştere din cordonul ombilical. Medicii au reuşit să verifice deocamdată doar rezistenţa la virusuri, nu şi la bacterii. Pentru aceasta, ei au izolat din sângele recoltat de la 82 de nou-născuţi un tip de proteine secretate în organism la contactul cu virusuri. Aceste proteine se numesc inferferon gamma.

Se poate afla predispoziţia la răceli şi la pneumonie

Părinţii bebeluşilor care au avut cel mai crescut nivel de interferon gamma au declarat cel mai mic număr de episoade de răceli făcute de bebeluşii lor în primul an de viaţă. Un nivel scăzut al acestor proteine a fost asociat cu un risc mai mare de îmbolnăvire. Aceşti bebeluşi nu doar că au răcit mai des, dar au fost mai predispuşi la infecţii ale urechilor şi ale sinusurilor, precum şi la pneumonie. Numărul de zile de spitalizare a fost mai mare în cazul bebeluşilor cu mai puţine proteine interferon gamma.

Acum, cercetătorii sunt în căutarea unor soluţii de stimulare a imunităţii înnăscute şi mai ales a inferferonului gamma.

„Măsurarea nivelulul de interferon gamma este complexă. Dar în viitor, dacă vom putea dezvolta o metodă mai uşoară de a detecta un deficit, vom putea să administrăm medicamente care să stimuleze imunitatea", a declarat dr. Kaharu Sumino, autorul studiului american.

Citeşte şi:
De ce bărbaţii mănâncă multă carne

Atenţie, pulsul mărit poate semnala boli grave!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite