Niciun caz de gripă încă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gripa se deosebeşte de răceală prin febra ridicată şi prin durerile musculare puternice
Gripa se deosebeşte de răceală prin febra ridicată şi prin durerile musculare puternice

Deocamdată, numărul cazurilor de viroze respiratorii este redus în România şi nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, anunţă Ministerul Sănătăţii.

În săptămâna 24-30 octombrie 2011, peste 94.000 de români au mers la medic cu infecţii respiratorii acute, similar săptămânii precedente. Dintre aceştia, 78.000 au fost diagnosticaţi cu viroză respiratorie, iar 16.000 cu pneumonie. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, numărul virozelor nu este îngrijorător. Totuşi, în judeţele Harghita, Covasna, Ialomiţa, Buzău şi Sibiu, incidenţa infecţiilor respiratorii este mai crescută decât incidenţa medie calculată.
Deşi la medic au ajuns 80 de persoane cu simptome similare gripei, niciunul dintre ele nu a fost confirmat în urma testelor de laborator.

Citeşte şi:

Greşeli frecvente în tratarea gripei

Viorel Alexandrescu, microbiolog: „Nimeni nu a avut curajul să spună: «Nu faceţi vaccinul gripal!»"

Campania de vaccinare a început pentru cei cu risc ridicat

Pentru populaţia generală, Campania Naţională de Vaccinare Gripală nu a început. Deocamdată, direcţiile de sănătate publică au achiziţionat 256.281 de doze de vaccin gripal, în vederea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli metabolice, respiratorii şi cardiovasculare, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi şi personalul medical.
Pentru restul populaţiei vizată de Campania Naţională de Vaccinare (gravide, copii, vârstnici), Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 730.000 de doze, prin licitaţie publică. Acestea vor fi distribuite populaţiei până la data de 15 noiembrie.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite