3 tipuri de dureri de cap care trebuie să te trimită urgent la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Durerile de cap diferite de cele pe care le-am avut în trecut sunt alarmante
Durerile de cap diferite de cele pe care le-am avut în trecut sunt alarmante

În general, durerile de cap, deşi foarte supărătoare, nu sunt alarmante. Unele dintre ele pot semnala însă probleme grave, cum ar fi atacul cerebral sau meningita.

Citeşte şi:
Ce alimente generează migrene

Scapă de durerile de cap cu ajutorul plantelor!

Fiecare dintre noi are, periodic, dureri de cap, dar de regulă le tratăm cu un analgezic sau cu un antiinflamator şi aşteptăm să treacă. Există însă anumite tipuri de dureri de cap care nu trebuie neglijate, pentru că pot fi semnul unor boli ce necesită intervenţie medicală de urgenţă. Iată 3 situaţii în care trebuie să mergem cât mai repede la spital:

1.Dureri puternice de cap însoţite de febră, de vărsături şi de gât înţepenit. Acestea pot fi semn de meningită, o inflamaţie a membranelor care învelesc creierul şi măduva spinării. Meningita este cauzată de regulă de virusuri şi de bacterii, mai rar de ciuperci şi de paraziţi, iar infecţia de cauză virală poate duce la deces dacă nu este tratată. Un alt simptom care poate semnala meningita este sensibilitatea la lumină (fotofobia), însă acesta nu apare în toate cazurile.

2.Dureri de cap severe însoţite de greaţă/vomă şi de simptome neurologice, cum ar fi starea de confuzie, tulburările de vorbire sau de înţelegere a cuvintelor celorlalţi, ameţeală sau paralizie a feţei, braţului sau piciorului (pe o parte a corpului), pierderea echilibrului şi coordonării. Toate acestea semnalează un accident vascular cerebral. Eficienţa tratamentului depinde în mare măsură de rapiditatea cu care este instituit, ceea ce înseamnă că bolnavul trebuie să meargă la spital într-un timp cât mai scurt de la apariţia simptomelor.

3.Dureri de cap foarte puternice, instalate brusc şi foarte diferite de cele anterioare. Ele pot indica existenţa unui anevrism cerebral, care reprezintă dilataţia unei artere cerebrale. În majoritatea cazurilor, anevrismele nu dau simptome dacă nu se rup, dar există cazuri în care ele exercită o presiune pe zonele învecinate din creier. Dacă anevrismul se rupe, el provoacă hemoragie, iar aceasta poate afecta permanent funcţiile cerebrale şi poate duce la deces.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite