Mulţi tineri români nu au folosit niciodată prezervativul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă şi-au început demult viaţa sexuală şi au relaţii ocazionale, un număr mare de români cu vârste între 15 şi 24 de ani nu se protejează de infecţii şi de o sarcină nedorită, arată un sondaj recent.

La statistica realizată de Fundaţia Tineri pentru Tineri au participat aproape 1.300 de persoane cu vârste între 15 şi 24 de ani. Dintre acestea, doar 46% au folosit prezervativul de fiecare dată când au făcut sex ocazional, iar 16,3% nu l-au folosit niciodată. Potrivit aceluiaşi sondaj, şase din zece tineri ar fi vrut să utilizeze această metodă contraceptivă atunci când au făcut sex, dar 20% din ei au fost convinşi de partener să nu se protejeze.

Citeşte şi:
Topul celor mai grase popoare din lume. Unde se situează românii

De ce tot mai multe femei îmbătrânesc timpuriu

Nu au destule informaţii despre bolile transmise sexual

O explicaţie a utilizării reduse a celei mai sigure metode de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală ar putea fi faptul că mulţi tineri nu au toate informaţiile necesare despre aceste infecţii şi nu ştiu cum se manifestă ele. De altfel, doi din zece tineri cred, în mod eronat, că o persoană infectată cu unul dintre agenţii patogeni transmişi pe cale sexuală, inclusiv cu HIV, ar trebui să aibă anumite manifestări vizibile.

Copiii grăsuţi sunt mai slabi la şcoală

Educaţia sexuală, necesară

Sondajul realizat de fundaţia Tineri pentru Tineri face parte din programul „Educaţie pentru Viaţa de Familie", derulat în licee din 15 judeţe, care a constat în acţiuni de educaţie sexuală.
Programul s-a desfăşurat sub sloganul „Îndrăzneşte să fii mare!", prin intermediul unei echipe de peste 900 de voluntari cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite