Durerile de cap chiar taie pofta de sex a femeilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 90% din femeile care au migrene au şi o dorinţă sexuală scăzută, iar o parte dintre ele au dureri în timpul actului sexual, spun medicii.

Cercetătorii de la Universitatea din Pavia, Italia, au intervievat 100 de femei, cu o vârstă medie de 40 de ani, care primeau de mai mulţi ani tratament pentru migrene (dureri de cap care apar în mai mult de 15 zile din lună). Pe lângă testele neurologice efectuate, femeile au completat şi un chestionar cu privire la viaţa lor sexuală.

Medicii italieni au constatat că 91% din participantele la studiu aveau probleme sexuale. Cele mai multe dintre ele aveau un libido scăzut, iar un procent de 20% din femeile care au participat la studiu prezentau simptome pentru ceea ce medicii numesc dorinţă sexuală hipoactivă. Aceasta este o tulburare sexuală ce determină o persoană să evite contactele sexuale, iar uneori ajunge să dezvolte chiar o aversiune faţă de sex. Deşi poate afecta ambele sexe, dorinţa sexuală hipoactivă este mai frecventă la femei decât la bărbaţi.

Autorii studiului au mai identificat la o parte din femeile intervievate o altă problemă asociată cu migrenele: durerile în timpul contactului sexual.

Prin ce mecanisme influenţează pofta de sex

În studiul publicat în Revista „Sexual Medicine", specialiştii au explicat că femeile care se confruntă frecvent cu dureri de cap au şi tulburări de tipul depresiei sau anxietăţii, despre care se ştie că scad apetitul sexual. Medicamentele antiinflamatoare şi analgezice administrate în caz de migrene ar putea fi un alt motiv pentru care pofta de sex se diminuează.

Citeşte şi:
5 alimente care cresc fertilitatea bărbaţilor

Medicamentele expirate pot fi toxice!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite