Sex sau jogging. Care solicită mai mult inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jogging versus sex
Jogging versus sex

Cercetătorii de la Universitatea americană Harvard au analizat, prin comparaţie, jogging-ulşi sexul pentru a descoperi care solicită mai mult inima celui care le practică.

Pentru a evalua riscul cardiovascular, oamenii de ştiinţă au monitorizat voluntarii atât în timpul alergării pe bandă, cât şi în timpul partidelor de sex de acasă.

Studiul a fost efectuat pe 13 femei şi 19 bărbaţi cu media de vârstă de aproximativ 55 de ani, când riscul cardiovascular la efort fizic creşte. Aproape 70% din bărbaţii voluntari prezentau probleme cardiovasculare, iar 53% din ei primeau betablocante (cresc pragul anginos şi toleranţa la efort, prevenind crizele anginoase).

În ciuda profilului medical, aproape toţi făceau sport de circa patru ori pe săptămână şi întreţineau raporturi sexuale de şase ori pe lună, în medie.

Sex

Medicii au monitorizat bătăile inimii şi tensiunea arterială atât în timp ce alergau, cât şi în timpul activităţii sexuale de acasă.

Datele au arătat că banda de alergare necesită depunerea unui efort mai mare decât sexul. Pe o scară a intensităţii de la 1 la 5 (maxim), banda de alergat solicita inimile bărbaţilor printr-un efort de 4,6, în timp ce sexul a înregistrat o valoare de doar 2,7.

În cazul femeilor, efortul depus era şi mai mic în ceea ce priveşte bătăile inimii şi tensiunea arterială.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite