De câte ori ne îmbolnăvim de-a lungul vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii britanici au calculat foarte exact de câte ori avem dureri de cap ori de spate de-a lungul vieţii, de câte ori facem toxiinfecţii alimentare şi chiar cu câte vânătăi ne alegem.

După lungi calcule, specialiştii de la Benenden Healthcare Society din Marea Britanie au ajuns la concluzia că ne confruntăm pe parcursul vieţii cu nici mai mult, nici mai puţin de 9.672 de probleme de sănătate. Ei au inclus aici şi incidentele de tipul tăieturilor suferite în timpul bărbieritului ori loviturilor care au provocat vânătăi. Într-un an, numărul acestor incidente şi al tuturor probleme de sănătate pe care le are o persoană este, în medie, de 124.

Avem dureri o dată la trei zile

Fiecare dintre noi se alege, de-a lungul vieţii, cu 2.808 cucuie şi vânătăi, după cum arată statistrica britanică. Frecvente sunt şi durerile de cap (858 într-o viaţă şi în jur de 11 pe an), durerile de spate (780 de-a lungul vieţii) şi arsurile gastrice (312 de-a lungul vieţii şi 4 într-un an). În total, ne confruntăm cu un tip de durere o dată la trei zile.

Şi tulburările de tranzit intestinal ne dau bătăi de cap. Suferim, în medie, 468 de astfel de probleme pe parcursul vieţii. Sinusurile ni se blochează de 312 ori, ne tăiem de 390 de ori, nasul ne sângerează de 78 de ori şi ne împiedicăm de 234 ori de-a lungul vieţii, au mai calculat specialiştii britanici în cadrul unui studiu la care au participat 2.000 de persoane.

Avem dureri de urechi de 156 de ori într-o viaţă şi infecţii auriculare - de 78 de ori. Ne internăm în spital pentru probleme de sănătate mai grave de trei ori într-o viaţă şi suferim, în medie, două intervenţii chirurgicale, mai spune statistica.

Citeşte şi:
Tratament în premieră pentru cancerul hepatic

A crescut cu 600% numărul analizelor iradiante

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite