Femeile care au o dietă bazată pe proteine riscă accidente vasculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumul preponderent de carne favorizează, în cazul femeilor, accidentele vasculare
Consumul preponderent de carne favorizează, în cazul femeilor, accidentele vasculare

Dietele bogate în proteine, dar sărace în carbohidraţi cresc, în timp, riscul de atac de cord şi de accident vascular cerebral în cazul femeilor, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Atena, citaţi de publicaţia britanică „Daily Mail".

Ei au observat că femeile care au o alimentaţie de acest tip prezintă un risc cu 25 la sută mai mare de a suferi un accident vascular decât femeile care au o alimentaţie echilibrată. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetători din Grecia şi din Suedia au ţinut sub observaţie, timp de 15 ani, 43 de mii de femei cu vârste cuprinse între 30 şi 49 de ani.

Citiţi şi: Un nou scandal în jurul băuturilor Coca-Cola/Pepsi-Cola

„Rezultatele studiului subliniază importanţa asigurării unei alimentaţii variate, care să includă toate categoriile nutriţionale. Nu vă impuneţi opţiunea pentru un tip de aliment sau pentru altul. Mai bine mâncaţi din toate decât să le excludeţi pe cele de un anumit tip. Doar aşa veţi rămâne sănătoşi şi în formă", a spus Victoria Taylor, nutriţionist senior la Fundaţia Britanică a Inimii.

Prin urmare, medicii implicaţi în studiu le recomandă femeilor reintroducerea în dietă a surselor de carbohidraţi sănătoşi cum sunt pâinea, pastele şi orezul integral, ba chiar şi a cartofilor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite