65 de milioane de medicamente contrafăcute, confiscate în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foarte multe medicamente contrafăcute din România provin din China
Foarte multe medicamente contrafăcute din România provin din China

Autorităţile chineze anunţă că au început investigarea „mafiei" medicamentelor contrafăcute. Într-o primă etapă au arestat 114 suspecţi şi au confiscat peste 65 de milioane de medicamente falsificate.

Milioanele de medicamente contrafăcute provenite din China sunt pe cale să dispară de pe piaţă, în urma investigaţiilor realizate de autorităţile chineze. Acestea au mobilizat aproximativ 1.000 de poliţişti care au făcut raiduri în 117 farmacii cunoscute pentru faptul că produceau şi comercializau medicamente falsificate.

Citeşte şi:

Medicamentele cumpărate de pe internet sunt riscante

Conţin pilitură de fier

În urma raidurilor, autorităţile au constatat că în majoritatea cazurilor, pastilele contrafăcute erau, de fapt, medicamente expirate şi reambalate sau aveau în compoziţie substanţe chimice toxice ori produse de origine furajeră. În unele situaţii, printre ingrediente s-au regăsit şi pilitură de fier sau diazepam. În declaraţia oficială nu s-a precizat şi dacă au existat victime în urma consumului acestor medicamente.

Majoritatea tratamentelor falsificate erau vândute clinicilor şi farmacilor din zonele rurale ale Chinei, dar o mare parte erau comercializate şi pe Internet.

Măsurile luate de autorităţile chineze vin în urma unei serii de scandaluri cu privire la uşurinţa cu care Agenţia Naţională de Control al Medicamentelor permite comercializarea acestora. De altfel, unul dintre cele mai mari astfel de scandaluri a existat în 2007, când fostul şef al Agenţiei, Zheng Xiaoyu, a fost executat după ce a acceptat mită în valoare de 850.000 de dolari pentru a aproba mii de medicamente care s-au dovedit ulterior periculoase pentru consumul uman.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite