Inovaţie în chirurgia estetică: Micşorare de sâni fără bisturiu şi fără cicatrici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micşorarea sânilor prin mamoplastie de reducţie este - poate - una dintre cele mai traumatizant operaţii estetice pentru femei. O procedură inovativă permite însă diminuarea lor fără intervenţie chirugicală, o echipă de medici din Marea Britanie reuşind să reducă sânii unei femei de la cupa F la D.

Mamoplastia tradiţională de reducţie implică extracţie de ţesut mamar, adipos şi de piele, precum şi repoziţionarea sfârcurilor. Anestezia generală şi complexitatea intervenţiei medicale implică mai multe zile de spitalizare, dar şi până la şase săptămâni de recuperare. Oricât de experimentat ar fi chirurgul estetician, rămân cicatrici pe unde a trecut bisturiul.

O procedură inovativă, denumită Microlipo, înlătură aceste neajunsuri ale mamoplastiei de reducţie. Procedura nu necesită folosirea bisturiului, eliminând întregul discomfort survenit în urma intervenţiei chirurgicale clasice.

Printre primele femei care au apelat la Microlipo este o britanică în vârstă de 30 de ani. Claire O'Keefe a ajuns de la cupa F la D, plătind doar 5.700 de euro (5.000 de lire sterline) în loc de 6.840 de euro (6.000 de lire sterline), cât costă o mamoplastie de reducţie în Regatul Unit.

Deşi sânii mari sunt idealul multor femei, mărimea cupelor sale i-a dat bătăi de cap toată viaţa, povesteşte Claire, pentru "The Daily Mail".

"Nu puteam dormi pe burtă. Totodată, riscam probleme de coloană din cauza greutăţii sânilor. Sportul, precum alergatul, era în afara oricărei discuţii. Când mi-a zis un prieten de Microlipo mi-am spus că e prea frumos să fie adevărat", relatează Claire O'Keefe.

image

"Sânii mari pot genera probleme fizice precum deviaţii ale coloanei şi dureri de spate, de aceea este esenţial să dezvoltăm metode precum Microlipo, care oferă femeilor o variantă la intervenţia clasică de reducţie a bustului", a declarat medicul Puneet Gupta, de la Spitalul Clinic Privat din centrul Londrei. El a lansat procedura în urmă cu zece luni şi a operat deja 80 de paciente.

De la ginecomastie la Microlipo

Microlipo este, de fapt, o formă modificată a liposucţiei tradiţionale, prin care un tub de metal (canulă) este inserat sub piele pentru a absoarbe grăsimea.

"Tehnica este similară cu cea folosită la intervenţiile de ginecomastie (dezvoltarea în exces a sânilor la bărbaţi), prin care surplusul de ţesut este îndepărat", a precizat doctorul Gupta.

În timpul procedurii Microlipo, sânul este dezinfectat cu o soluţie cu iod şi analgezic, iar o canulă este inserată în opt sau zece puncte diferite. După 30 de minute, timp în care anestezia locală îşi face efectul, surplusul este absorbit prin canulă.

Sâni reduşi cu trei sau patru măsuri

"Important este să extragi şi grăsime, şi ţesut pentru a avea rezultate bune. De regulă, prin Microlipo cupa este redusă cu trei, până la patru măsuri. Este potrivită pentru femei cu sânii de mărimea F sau G, deşi am efectuat procedura şi pe paciente cu cupe J", a continuat chirurgule estetician.

CONTRAINDICAŢII

Medicul Puneet Gupta a atras atenţia că metoda Microlipo nu este recomandată femeilor care au slăbit mult şi care au rămas cu un exces de piele. Nici cele care au avut cazuri de cancer de sân în familie nu au voie să recurgă la această procedură nouă de reducţie mamară, pentru că poate creşte şansele de apariţie a unor celule canceroase.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite