4 motive de la Harvard că să mănânci alimentele produse local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O modalitatea de a ajuta mediul înconjurător este să te orientezi către fructe şi legume crescute local
O modalitatea de a ajuta mediul înconjurător este să te orientezi către fructe şi legume crescute local

"Eco", "bio", "tradiţional", "local" - sunt doar câteva dintre termenii întâlniţi pe etichetele alimentelor. Majoritatea producătorilor, dar şi mulţi dintre clienţi încearcă să îmbrăţişeze conceptul "eco-friendly" în nutriţie, relatează publicaţia de specialitate a Harvard Medical School, din SUA.

Cercetătorii americani au stabilit patru motive pentru care tot mai mulţi ar trebui să aleagă produsele crescute în regiunile unde locuiesc.

O modalitatea de a ajuta mediul înconjurător - şi să savurez mâncăruri gustoase - este să te orientezi către fructe şi legume crescute local, dar şi pe carne provenită de la fermele din apropierea locului în care trăieşti, informează Harvard Medical School.

4 beneficii alimentare oferite de produsele locale

"În primul rând, acestea nu au mult de parcurs între plantaţie sau fermă şi bucătăria ta. Asta înseamnă că sunt mai proaspete şi au o savoare mult mai bogată decât ar avea dacă ar fi călătorit cu vaporul jumătate de glob."

"Multe dintre animalele şi păsările crescute local primesc hrană naturală, fără aport de antibiotice şi hormoni. Proteinele obţinute din aceste cărnuri au mai puţine grăsimi saturate şi mai mulţi acizi graşi omega 3."

"Comercializarea produsele locale ajută comunităţile autohtone să supravieţuiască, fără să dăuneze mediului înconjurător. Totuşi, local nu înseamnă neapărat şi organic. Acest ultim tip de alimente este produs cu mult mai puţini fertilizatori."

"Să mănânci tradiţional local este o experienţă culturală şi te poţi bucura de diversele gusturi în întreaga lume. Savurează o tartă cu afine în Maine (SUA) şi prosciutto în Italia."

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite