Haina îl face pe om... mai eficient la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbrăcămintea poate avea un efect major asupra stării noastre de spirit, dar şi asupra puterii de concentrare la serviciu, arată un studiu american citat de New York Times.

Gândim nu doar cu creierul, ci cu întregul corp, spune medicul Adam D. Galinsky, coordonatorul studiului american realizat la Universitatea Northwestern. Toate procesele cognitive au la bază experienţele fizice, iar el, împreună cu echipa sa, a demonstrat că şi hainele pe care le purtăm în momentele-cheie din viaţă au o influenţă majoră asupra psihicului.

CIteşte şi:
Doar 10% din românii cu boli psihice sunt integraţi în societate

Sucul de sfeclă roşie, cea mai bună băutură energizantă

În cadrul studiului, persoanele care au purtat haine albe, similare halatelor medicale, s-au descurcat mai bine la testele care le-au pus la încercare atenţia şi capacitatea de concentrare.

Ne schimbă starea de spirit

„Hainele ne îmbracă trupul şi ne invadează mintea, transpunându-ne într-o anumită stare de spirit", explică profesorul Galinsky. Iar hainele albe, care ne duc cu gândul la medici, ne fac să fim mai responsabili şi mai atenţi. Cercetarea a fost publicată în „The Journal of Experimental Social Psychology".

Cum devin necuvântătoarele terapeuţii noştri personali

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite