Vrei să ai memorie bună? Fă-ţi cât mai mulţi prieteni pe Facebook!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu cât eşti mai activ pe Facebook, cu atât vei reţine mai multe informaţii, susţin specialiştii
Cu cât eşti mai activ pe Facebook, cu atât vei reţine mai multe informaţii, susţin specialiştii

Numărul de prieteni virtuali influenţează dimensiunea anumitor părţi ale creierului, arată un studiu realizat de BUPA Internaţional şi MediHelp.

În cadrul studiului, au fost analizate rezultatele investigaţiilor imagistice prin rezonanţă magnetică (IRM) la care au fost supuşi 125 de studenţi. În urma cercetărilor, specialiştii BUPA au constatat că persoanele care au mulţi prieteni pe Facebook prezintă mai multă materie cenuşie în trei dintre regiunile cerebrale responsabile cu memoria, echilibrul şi cu simţul vizual.

Citeşte şi:
De ce turele de noapte ar trebui evitate de femei

Dependentă de cumpărături? Te poţi trata cu pastile!

Efecte diferite în cazul celor cu prieteni reali

Pentru confirmarea rezultatelor, specialiştii au mai inclus în studiu 40 de persoane. De asemenea, pentru a observa diferenţa dintre persoanele cu numeroşi prieteni virtuali cu persoanele care au mulţi prieteni în viaţa reală, au mai inclus 80 de voluntari. În această etapă, specialiştii au constatat că numărul de prieteni din viaţa reală este direct proporţional cu nivelul materiei cenuşii din amigdala, zonă cerebrală implicată în procesarea amintirilor şi emoţiilor.
„Reţelele sociale devin tot mai populare şi noi încercăm să vedem cum ne afectează ele creierul şi sănătatea, în general. Totuşi, în urma studiului nostru, nu am reuşit să ne dăm seama dacă utilizarea acestor reţele influenţează dimensiunea anumitor zone din creier sau invers: dacă persoanele care prezintă mai multă materie cenuşie în zonele respective sunt mai sociabile şi mai predispuse la prieteniile online", a declarat dr. Prerna Sharma din cadrul BUPA Health and Wellbeing din Marea Britanie.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite