VIDEO Află despre HIV de la persoane care trăiesc cu această boală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La numărul gratuit 0800.800.033 vor răspunde, în fiecare luni după-amiază, persoane cu HIV
La numărul gratuit 0800.800.033 vor răspunde, în fiecare luni după-amiază, persoane cu HIV

În fiecare după-amiază de luni, cei care sună la numărul gratuit 0800.800.033 pentru a afla informaţii despre HIV/SIDA vor putea vorbi chiar cu persoane infectate cu virusul HIV.

Asociaţia Română Anti SIDA (ARAS) a lansat, la acest final de an, o nouă campanie, numită „Decizii". În cadrul acesteia, persoane care trăiesc cu HIV vor oferi informaţii despre această maladie celor care telefonează la numărul gratuit 0800.800.033. Numiţi consilieri între egali, aceştia sunt în măsură să discute cu cei interesaţi despre tratamentul HIV, despre drepturile şi despre responsabilităţile pe care le au persoanele infectate.

Printre primele linii telefonice de informare de la noi

Serviciul SIDA Helpline funcţionează de 18 ani în România şi este una dintre primele linii telefonice de informare, educare şi de consiliere din ţara noastră. Lunar, SIDA Helpline primeşte aproximativ 2.000 de apeluri, majoritatea întrebărilor fiind legate de modalităţile de transmitere a virusului, de testarea HIV de metodele de prevenire a maladiei şi de serviciile disponibile pentru persoanele infectate.

În cadrul campaniei derulate în această perioadă, ARAS a lansat şi un spot neconvenţional. Este vorba despre o animaţie 2D cu trei personaje (pacientul, un drăcuşor şi un îngeraş) menite să atragă atenţia asupra alegerilor pe care le facem, asupra necesităţii informării complete şi corecte, asupra riscurilor de infectare şi, mai ales, asupra importanţei tratamentului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite