Tușești de mult timp? Poți avea astm!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tusea persistentă este adesea ignorată. Ea reprezintă însă un simptom care trebuie luat în seamă, căci poate anunța apariția astmului, afecțiune de care suferă un milion de români.

Tusea persistentă însoțită de respiraţie şuierătoare, senzaţia de sufocare şi de strângere a pieptului sunt simptome clare ale astmului, pentru care controlul medical este necesar. Vizita la medic este indicată și atunci când tusea persistă sau se se agravează la efort, atrag atenția specialiștii cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului, marcată astăzi, 1 mai.

Citește și...
Cauze surprinzătoare ale crizelor de astm

Atenţie la sucurile acidulate! Pot favoriza astmul

Boala, diagnosticată cu ajutorul spirometriei

Astmul diagnosticat şi tratat corect poate fi controlat. Medicii spun că, la noi în țară, astmul este diagnosticat destul de târziu. Atât în cazul adulților, cât și al copiilor, semnele bolii sunt ignorate ani în şir, iar în unele cazuri ele sunt confundate de medicii de familie cu „răceli frecvente". De aceea, pneumologii atrag atenția asupra importanței spirometriei. Aceasta este o investigație care se realizează cu ajutorul unui aparat numit spirometru, ce măsoară capacitatea pulmonară şi cât de mult aer poate intra sau ieşi din plămâni.

Află mai multe informații în ediția de vineri a Adevărul Weekend.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite