2 din 3 operaţii de apendicită se fac inutil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chirurgia poate fi înlocuită în multe cazuri cu administrarea de antibiotice
Chirurgia poate fi înlocuită în multe cazuri cu administrarea de antibiotice

Două treimi din bolnavii care au apendicele inflamat nu ar trebui trataţi chirugical, semnalează un studiu britanic. Operaţiile ar putea fi evitate prin simpla administrare a unor antibiotice.

Mulţi medici au convingerea că operaţia este singura opţiune terapeutică în cazul inflamaţiei apendicelui. Însă în cazurile necomplicate, în care apendicele nu s-a perforat şi nu s-a instalat peritonita (inflamaţie a membranei în care se află toate organele abdominale), antibioticele sunt o modalitate foarte eficientă de tratament, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie.

Aceştia au efectuat un studiu în care au inclus 900 de pacienţi cu apendicită. Jumătate din ei au primit antibiotice, iar cealaltă jumătate a primit indicaţie de intervenţie chirurgicală. Rata de succes a antibioticelor a fost de 63%. „Antibioticele sunt eficiente şi sigure ca tratament de primă intenţie în apendicitele acute fără complicaţii", se arată în studiul preluat de cotidianul The Sun.

Se estimează că aproximativ 7% din populaţia Globului face apendicită, de regulă în copilărie şi în adolescenţă. Ea este cea mai frecventă urgenţă chirurgicală abdominală în categoria de vârstă 10-30 de ani.

Citeşte şi:
Nu te enerva! Scrie cu stânga!

Poftim la cele mai bune trufandale!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite