Teste medicale gratuite pentru bătrânii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivel mondial, data de 1 octombrie este sărbătorită ca Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Cu această ocazie, sâmbătă, bătrânii din Bucureşti vor avea acces la testări medicale gratuite pentru depistarea osteoporozei, pentru stabilirea glicemiei, a tensiunii arteriale şi a colesterolului.

Cu ocazia datei de 1 octombrie, declarată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, persoanele trecute de 60 de ani din Bucureşti îşi vor putea efectua analize medicale gratuite. Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan", cu sprijinul companiei Zentiva, pune la dispoziţie bătrânilor testări pentru osteoporoză, glicemie, tensiune arterială şi colesterol.

Teste vor fi realizate sâmbătă, între orele 09.00 şi 18.00, la sediul Otopeni al Institutul Naţional de Gerontologie (sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 307, Otopeni). Numărul de locuri fiind limitat, persoanele care doresc să-şi efectueze gratuit analize medicale trebuie să să sune în perioada 26-30 septembrie la numărul 0736.077.077 pentru a se programa. Transportul către şi de la Institut este asigurat de către organizatori cu ajutorul autocarelor care vor pleca din Piaţa Charles de Gaulle, sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 08.30.

Ultimele rapoarte ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că, în prezent, pe glob trăiesc 605 milioane de persoane cu vârste de peste 60 de ani. Numărul lor echivalează cu 10% din populaţia planetei. OMS estimează că până în anul 2050, numărul persoanelor din această categorie va ajunge la 2 miliarde.

În România, ponderea vârstnicilor este de 20% din total, iar în următorii 40 de ani se va dubla, ajungând la 40%, informează într-un comunicat de presă organizatorii campaniei pentru testări medicale gratuite.

image
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite