Vrei să slăbeşti? Mănâncă din farfurii roşii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am putea mânca o cantitate de alimente cu până la 40% mai mică dacă am folosi veselă roşie, potrivit cercetătorilor germani şi suedezi.

Soluţia antiobezitate oferită de specialişti are la bază ideea potrivit căreia oamenii asociază culoarea roşie unui pericol sau unei interdicţii. Prin urmare, persoanele care mănâncă dintr-o farfurie roşie vor avea tendinţa să consume o cantitate mai mică de alimente. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul băuturilor dacă sunt consumate din pahare roşii.

În cadrul unui studiu, 41 de studenţi au primit ceai în ceşti de culoare roşie sau albastră. Cercetătorii au observat că participanţii la studiu au băut cu 44% mai puţin ceai din ceştile roşii. Într-un alt experiment, 109 persoane au primit câte zece covrigei pe trei tipuri de farfurii: roşii, albastre şi albe. Participanţii la studiu au mâncat mai puţini covrigei de pe farfuriile roşii. Rezultatele celor două studii au fost publicate de curând în revista „Appetite".

Cercetătorii sugerează chiar ca producătorii să fie obligaţi să folosească ambalaje de culoare roşie pentru alimentele nesănătoase, ca metodă de a descuraja consumul lor în cantitate mare. De asemenea, folosirea acestei culori în baruri ar putea descuraja consumul excesiv de alcool.

Citeşte şi:
Stresul ne face să scrâşnim din dinţi noaptea

Află ce boli oferă protecţie anticancer

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite