Nu te abţine de la mâncare înainte de Sărbători!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte multe persoane sar peste mese şi mănâncă mai puţin în perioada de dinaintea Sărbătorilor, crezând că astfel îşi vor menaja organismul pentru mesele copioase de Crăciun şi de Anul Nou. Specialiştii spun că acest obicei este greşit şi are efect contrar celui dorit.

În apropierea Sărbătorilor şi, implicit, a exceselor alimentare, mulţi dintre noi sunt tentaţi să sară peste mese şi să reducă semnificativ porţiile de mâncare, ca să reducă din kilograme şi ca să-şi „pregătească" organismul pentru festin. Aceasta este o formă de înfometare şi este o greşeală majoră, atrag atenţia specialiştii.

Citeşte şi:
Sfaturi pentru mese festive pe placul medicului

Factori care ne împiedică să slăbim

Ne vom îngrăşa mai mult

Atunci când sari peste mese şi-ţi privezi organismul timp îndelungat de energia şi de elementele nutritive de care are nevoie pentru a funcţiona optim, metabolismul este încetinit. În corp se produc, practic, aceleaşi modificări ca în cazul unei diete drastice de slăbit. Dacă nu mâncăm de trei ori pe zi, aşa cum este optim pentru organism şi dacă luăm mesele la intervale prea mari de timp, creierul intră în alertă şi îi „comandă" organismului să-şi conserve resursele necesare supravieţuirii. Iar atunci când mâncăm, toate caloriile asimilate sunt stocate sub formă de grăsime, metabolismul devenind mai lent, pentru a păstra energia.
Din acelaşi motiv, tot ce vom mânca în perioada Sărbătorilor se va transforma în kilograme în plus de grăsime şi, deci, ne vom îngrăşa chiar mai mult decât dacă nu ne-am fi abţinut de la mâncare înainte de Crăciun.

Trucuri pentru intensificarea metabolismului

Cea mai bună soluţie în această perioadă pentru a evita acumularea excesivă a kilogramelor de Sărbători este să iei măsuri pentru accelerarea metabolismului. „Seminţele de chimen, pătrunjelul, păpădia şi florile de guarana reduc apetitul şi au rolul de a absorbi grăsimile prin accelerarea metabolismului bazal, adică în repaus. Combinate cu mătase de porumb şi cu soc, acestea au rol detoxifiant, favorizând eliminarea substanţelor toxice rezultate în urma arderii grăsimilor din corp", recomandă medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţă în apifitoterapie, de la Clinica Med-As din Bucureşti.
O altă metodă de accelerare a metabolismului este să mănânci puţin şi des. Astfel, metabolismul va fi activ în permanenţă şi, deci, va consuma un număr mai mare de calorii în procesul de digestie.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite