Televizorul le „fură“ copiilor orele de somn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Televizorul le „fură“ copiilor orele de somn
Televizorul le „fură“ copiilor orele de somn

Fiecare oră pe care copiii o petrec în faţa calculatorului sau televizorului înseamnă câte trei minute de întârziere a somnului, arată un studiu al cercetătorilor de la universităţile Melbourne  din Australia şi Auckland din Noua Zeelandă.

Micuţii pot ajunge să adoarmă cu până la trei ore mai târziu decât copiii care fac sport şi care se joacă în aer liber. De ceea, părinţii sunt sfătuiţi să îşi educe copiii astfel încât aceştia să nu petreacă mult timp la calculator sau la televizor, ci să prefere joaca în aer liber. Studiul a cuprins 519 copii care s-au născut între 1996 şi 1997 şi care au fost monitorizaţi timp de şapte ani.

Acelaşi studiu indică faptul că 16 la sută din părinţii care au copii de vârstă şcolară nu reuşesc să-şi adoarmă copiii atunci când este recomandat, iar explicaţia ar putea fi tocmai tendinţa tot mai accentuată a micuţilor de a prefera jocul pe calculator în locul celui în aer liber. 

De la trei ani, copiii preferă calculatorul

Un studiu recent realizat în România indică faptul că micuţii intră pe Internet ca să se joace încă de la vârsta de trei ani. Studiul, numit „Intuitext“ a fost realizat de un post de radio pentru copii şi s-a desfăşurat sub forma unui chestionar online la care au răspuns 3.559 de părinţi.

Potrivit studiului,  38,7 la sută din copiii mai mici de trei ani intră zilnic pe Internet, iar aproximativ 67 la sută din cei între şapte şi zece ani folosesc calculatorul pentru a se juca. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite