Tehnici inovatoare care întineresc rapid pielea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamentele cu lasere dermatologice nu necesită spitalizare
Tratamentele cu lasere dermatologice nu necesită spitalizare

Laserele dermatologice şi injecţiile cu substanţe nutritive, numite filere, sunt metode neagresive de estompare a imperfecţiunilor şi de atenuare a ridurilor.

Pe lângă tratamentele cosmetice clasice care îmbunătăţesc aspectul pielii prin faptul că au efect nutritiv şi hidratant, câştigă teren şi câteva tehnici inovotoare. Acestea stimulează regenerarea celulară la nivel profund, producând întinerirea pielii şi atenuând imperfecţiunile.

Intervenţiile cu laser, de preferat iarna

Orice imperfecţiune a pielii, de la cicatricele acneice şi petele pigmentare până la riduri, se poate corecta cu ajutorul laserelor dermatologice.

„Tratamentele cu laser transmit lumină pe o frecvenţă ce repară capilarele, urmele lăsate de acnee, petele, ridurile şi depigmentările. Cu cât pielea este mai deschisă la culoare, mai puţin bronzată, cu atât este mai uşor pentru laser să recupereze şi să trateze aceste imperfecţiuni ale pielii", explică medicul primar dermatolog Mihaela Leventer de la clinica DermaStyle.

Beneficiul mult mai evident al laserelor în timpul iernii se explică prin faptul că tegumentul nu este bronzat, iar lumina de tip laser acţionează mult mai eficient pe pielea deschisă la culoare.

Stimulează producerea de elastină şi de colagen

În cabinetele de medicină dermatologică şi de chirurgie estetică există mai multe tipuri de aparate care emit unde laser ce tratează pielea. Cel mai des folosite sunt laserele Fraxel şi Perfecta, care, folosite pentru rejuvenare facială, acţionează prin stimularea refacerii fibrelor de colagen şi de elastină, fibre care dau volumul feţei şi care îşi pierd din vigoare pe măsură ce îmbătrânim. Dar şi aparatul Thermage, care acţionează prin radiofrecvenţă, încălzind pielea în profunzime, stimulează refacerea fibrelor de colagen, redând fermitatea şi elasticitatea tegumentului şi restabilind volumul feţei.

Efectul obţinut cu ajutorul aparatului Thermage se menţine în jur de cinci ani. „Aceste proceduri refac fibrele de colagen şi de elastină şi, în felul acesta, determină pielea să se întindă ca pe un mulaj pe oase şi pe muşchi, corectând aspectul de piele lăsată", explică medicul primar dermatolog Mihaela Leventer.

Tratează cuperoza şi verucile

Cuperoza (o afecţiune dermatologică ce afectează faţa şi decolteul, manifestată prin aspect de roşeaţă difuză, rezultat prin evidenţierea unor capilare) şi verucile pot fi tratate cu ajutorul laserelor dermatologice.

„Laserul VBeam Perfecta elimină capilarele evidente în cuperoză şi în acne rozacee şi, practic, rezolvă problema instantaneu sau, în cazurile severe, în trei şedinţe", explică medicul estetician Andreea Iftimie de la compania „See.Try.Buy". 

Potrivit medicului estetician, şi verucile pot fi tratate cu succes cu laserul Perfecta, fiindcă acesta poate fi folosit pentru a reduce capilarele sangvine care hrănesc aceste leziuni, determinându-le să se resoarbă, fără a mai fi nevoie să fie arse prin alte mijloace ale medicinei dermatologice mult  mai agresive.

Acid hialuronic şi botox pentru riduri profunde

Atunci când ridurile sunt deja profunde, tratamentele laser de stimulare a capacităţii de regenerare a pielii nu mai sunt suficiente pentru a întineri tegumentul. În aceste situaţii, se combină tratamentele laser cu injecţiile cu filere precum cele cu colagen sau cu acid hialuronic sau cu injecţiile cu botox, substanţă care nu hrăneşte pielea, dar care „anesteziază" musculatura şi, implicit, decrispează expresia feţei. Niciunul dintre tratamentele de mai sus nu necesită spitalizare şi nici măsuri speciale de recuperare. Totuşi, este prudent ca injecţiile să fie făcute cu o săptămână înainte de un eveniment la care vă doriţi să participaţi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite