Soluţii eficiente în combaterea celulitei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Efectele masajului  anticelulitic sunt de durată
Efectele masajului anticelulitic sunt de durată

Majoritatea femeilor se confruntă cu o formă de celulită.

„Termenul medical de «celulită» desemnează, de fapt, o infecţie a ţesutului subcutanat, cauzată de bacterii şi se tratează prin administrarea de antibiotice.

Acelaşi termen este folosit însă foarte frecvent pentru a denumi aspectul vălurit al pielii pe anumite zone (coapse, fese). Celulita nu este considerată o boală, ci o caracteristică a structurii ţesutului adipos feminin, care afectează 90% din reprezentantele sexului frumos", explică medicul specialist dermatolog Rodica Negreanu de la „Regina Maria". 

Dieta şi exerciţiile fizice, esenţiale

Ţinând cont că, printre cauzele care determină apariţia celulitei se numără creşterea în greutate şi sedentarismul, specialiştii ne recomandă în primul rând să excludem din alimentaţie dulciurile, mezelurile, produsele fast-food, cele de patiserie, carnea grasă.

În schimb, este indicat să mâncăm zilnic fructe şi legume proaspete şi să practicăm cu regularitate o activitate fizică. Înotul, aerobicul şi joggingul sunt recunoscute pentru faptul că reduc retenţia de apă şi grăbesc arderea grăsimilor.

De-a lungul timpului, masajul s-a dovedit una dintre cele mai populare metode pentru estomparea aspectului de coajă de portocală al pielii.

„Masajul poate avea mai multe forme, masaj manual sau cu vacuum. După un astfel de tratament anticelulitic, cu şedinţe efectuate de trei ori pe săptămână, rezultatele se pot menţine mai multe luni", explică Betty Raţiu, consultant în slăbire şi tratamente corporale la Salonul Betty Blue din Bucureşti.

Se poate apela şi la chirurgie

Specialiştii spun că utile pentru combaterea celulitei sunt şi dispozitivele care folosesc radiofrecvenţă, infraroşii sau ultrasunete şi chiar chirurgia.

„Celulita poate fi corectată chirurgical prin secţionarea septurilor fibroase responsabile de apariţia depresiunilor din zonele afectate, metodă denumită subcizie", explică medicul dermatolog Rodica Negreanu.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite