Soluţie-minune care le permite bolnavilor să trăiască fără să respire timp de o jumătate de oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Spitalul Pediatric din Boston vin cu o soluţie-minune pentru pacienţii care nu pot respira din cauza unor insuficienţe pulmonare. Microparticulele cu oxigen descoperite de cercetători pot ţine în viaţă un om timp de 30 de minute fără ca acesta să respire deloc.

Bolnavii care nu pot respira din cauza unor insuficienţe pulmonare acute au nevoie urgentă ca oxigenul să le ajungă în sânge, pentru a preveni apariţia unui infarct sau a unor leziuni la nivelul creierului.

O echipă de cercetători ai Spitalului Pediatric din Boston a descoperit nişte microparticule umplute cu aer, care pot fi administrate intravenis, pentru a oxigena sângele, scrie sciencedaily.com.

Microparticulele conţiun un singur strat de lipide (molecule de grăsime) care înconjoară un săculeţ de oxigen.

Descoperirea a fost testată pe animale care aveau niveluri scăzute de oxigen în sânge. La doar câteva secunde după ce le-au fost injectat microparticulele, nivelurile de oxigenare a sângelui au revenit la cote normale.

De asemenea, microparticulele cu oxigen au fost testate şi în situaţii critice. Animalele, care aveau trahea complet blocată, au reuşit să trăiască 15 minute fără să respire deloc.

Microparticulele se găsesc într-o soluţie lichidă şi pot fi de mare folos paramedicilor pentru a stabiliza pacienţii aflaţi în stare critică. Soluţia poate fi păstrată în seringi, susţin cercetătorii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite