Românii, tot mai interesaţi de chirurgia intimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai multe cupluri apelează la chirurgia intimă pentru creşterea plăcerii sexuale
Tot mai multe cupluri apelează la chirurgia intimă pentru creşterea plăcerii sexuale

Nu doar bărbaţii, ci şi femeile apelează la medicii plasticieni pentru „retuşuri“ în zona genitală care să-i ajute să se simtă împliniţi sexual.

În ultimii doi ani, s-a constatat o creştere a numărului persoanelor de ambele sexe care au apelat la chirurgia estetică pentru rejuvenarea, mărirea sau pentru micşorarea, după caz, a organelor genitale. „Femeile au început să-şi ceară dreptul la plăcere, iar bărbaţii tineri vor să-şi impresioneze partenerele", este una dintre explicaţiile oferite de medicul Călin Doboş, specialist în chirurgie facială şi în chirurgie plastică, de la Clinica Hyperion din Galaţi. În unele cazuri, chirurgia intimă are şi rol medical, mai ales în cazul prolapsului vaginal (slăbirea musculaturii şi structurilor vaginale, care poate duce la incontinenţă urinară).

Femeile cer rejuvenare vaginală şi labioplastie

În cazul femeilor, cele mai solicitate intervenţii intime au drept scop principal aspectul genital. Cel mai frecvent, ele apelează la micşorarea pe cale chirurgicală a labiilor mici, în cazul în care acestea sunt supradimensionate, procedură numită labioplastie. De asemenea, femeile mai în vârstă apelează la tonifierea labiilor mari, prin umplerea cu grăsime sau cu acid hialuronic.

Însă şi retuşurile pentru recăpătarea plăcerii sexuale sunt tot mai căutate de femei. Rejuvenarea vaginală este una dintre intervenţiile solicitate în acest scop. „Se poate realiza minim invaziv, cu laser, prin «arderea» uşoară a vaginului, ce are drept consecinţă strângerea mucoasei vaginale. Însă această intervenţie, care poate costa până la 1.000 de euro, trebuie repetată după aproximativ un an.

Pentru rezultate de durată, se recomandă intervenţia chirurgicală de strâmtare a vaginului, care costă în jur de 600-700 de euro", spune medicul Călin Doboş. De asemenea, tot pentru creşterea plăcerii sexuale, sunt posibile alte două intervenţii realizate de chirurgul estetician: injectarea de acid hialuronic în punctul G şi clitoroplastia (îndepărtarea excesului de mucoasă care acoperă clitorisul).

Îngroşarea penisului, cea mai căutată operaţie

Cel mai frecvent, bărbaţii solicită intervenţii pentru îngroşarea penisului. De altfel, acest tip de proceduri sunt şi cel mai uşor de realizat pentru redimensionarea organului sexual masculin. „Injecţiile cu acid hialuronic se fac cel mai simplu şi mai rapid. O «porţie» costă între 400 şi 500 de euro, iar pentru creşterea cu un centimetru în diametru sunt necesare două «porţii»", explică medicul Călin Doboş.

Dezavantajul este că injecţiile trebuie refăcute după un an, efectul atenuându-se în timp. O metodă mai de durată este îngroşarea peniană cu grăsime proprie, intervenţie care necesită anestezie generală, dar al cărei efect se păstrează timp de trei-patru ani.

Bărbaţii care acumulează grăsime la nivelul taliei observă o reducere a dimensiunii penisului. „Scăderea în lungime a penisului din cauza grăsimii poartă numele de «penis ascuns». În acest caz se face o intervenţie de îndepărtare a grăsimii şi de degajare a rădăcinii peniene", spune Călin Doboş.
De altfel, o intervenţie similară se realizează şi pentru alungirea penisului în cazul bărbaţilor normoponderali. Prin „eliberarea" ligamentului de la rădăcina penisului se pot câştiga în lungime între 1 şi 5 centimetri, în funcţie de anatomia individului. Intervenţia costă aproximativ 1.500 de euro.

Tratament în caz de disfuncţii sexuale

Chirurgia intimă poate avea şi rol de tratament al unor probleme sexuale. Este cazul clitoroplastiei, în caz de frigiditate la femei, şi al intervenţiilor care tratează disfuncţiile erectile în cazul bărbaţilor, atunci când există cauze funcţionale.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite