Primul tratament preventiv anti-SIDA a fost aprobat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia americană pentru Controlul Medicamentelor (FDA) a aprobat lansarea pe piaţă a primului tratament pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SIDA destinat persoanelor cu risc şi care ar trebui să contribuie la reducerea de noi infectări.

 Administrat zilnic, medicamentul antiretroviral Truvada este destinat „utilizării în scop profilactic înainte de un contact sexual cu un partener având virusul HIV (virusul imunodeficienţei umane), în combinaţie cu practici sexuale sigure, cum ar fi utilizarea prezervativului şi de alte măsuri de prevenire - screening periodic şi tratarea altor boli venerice - pentru a preveni transmiterea HIV la adulţi supuşi unui risc ridicat de îmbolnăvire", se arată într-un comunicat de presă. „Truvada nu poate înlocui însă practicile sexuale sigure", atrage atenţia FDA.

Costă între 12.000 şi 14.000 de dolari pe an  

Directoarea FDA, Margaret Hamburg, a spus că, anual, 50.000 de adulţi şi adolescenţi americani sunt diagnosticaţi cu HIV în pofida metodelor de prevenire, a strategiilor educaţionale, a testelor de depistare şi a tratamentului pentru persoanele care au acest virus.

„Ne aşteptăm ca aprobarea Truvada să contribuie la reducerea numărului de noi infecţii cu 25% până în 2015", a spus dr. Debra Birnkrant, director al diviziei de produse antivirale din cadrul FDA.

Costul acestui medicament, produs de laboratorul american Gilead Sciences, variază între 12.000 şi 14.000 de dolari pe an.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite