Pilula antilene ajută la slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii elveţieni de la Universitatea din Zürich au descoperit că o cale mai bună de a scăpa de kilogramele în plus decât pastilele care suprimă apetitul ar fi o pilulă care combate sedentarismul şi care ne stimulează să facem mai multă mişcare.

Este vorba despre un medicament pe bază de eritropoietină, un hormon care, în cadrul studiilor de laborator, a acţionat asupra creierului şoarecilor şi care, odată stimulat, i-a făcut pe aceştia să alerge mai repede şi mai mult timp.

Redau motivaţia de a face mişcare

Potrivit specialiştilor, medicamentul ar putea fi de ajutor persoanelor obeze, dar şi celor care suferă de maladia Alzheimer sau de depresie. În general, ele găsesc cu greu motivaţia de a face exerciţii fizice, atât de necesare pentru îmbunătăţirea stării de sănătate.

„Cum tot mai mulţi oameni sunt supraponderali sau obezi, trebuie să abordăm problema din toate unghiurile. Dacă nu putem face o pastilă care să aibă aceleaşi efecte asupra organismului ca sportul, atunci soluţia optimă ar putea fi medicamentul pe bază de eritropoietină, care creşte motivaţia de a ne ridica de pe scaun", spune Gerald Weissmann, redactorul-şef al publicaţiei de specialitate FASEB în care a apărut studiul elveţian.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite