Persoanele obeze și fumătorii nu vor mai avea parte de tratament medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate din medicii din Marea Britanie sprijină măsurile controversate, de a refuza anumite tratamente pentru fumători şi obezi.

Potrivit unui nou sondaj, peste 54% dintre cei care au participatt la realizare lui au spus că cei din serviciul de sănătate ar trebui să aibă dreptul de a refuza tratamentele care nu sunt urgente pentru cei care nu reuşesc să piardă în greutate sau cei ce obișnuiesc să fumeze.

Deşi sondajul a fost opţional, 593 dintre cei 1.096 de medici care au participat au fost de acord cu această propunere.

Citeşte şi:
Cum se îngrijeşte corect tenul acneic

La picnic, fără toxiinfecţii alimentare!

Se consideră că eficiența anumitor proceduri este mai mică pentu cei cu un stil de viaţă nesănătos şi medici spun ca nu ar trebui să folosească resursele, deja limitate, pentru astfel de cazuri.

În unele părţi din Anglia fumătorii și obezii, sunt deja respinși la tratamentele de fertilizare in vitro, precum şi la înlocuirile de șold și genunchi la clinicile private.

Obezii nu vor mai avea parte de anumite tratamente

Pacienții nu sunt revoltați de aceste măsuri, spunând că sunt privați de drepturile fundamentale ale omului.

Dr. Clare Gerada, a declarat, de asemenea, că propunerea nu este o idee bună. "În mod evident, renunţarea la fumat este un lucru bun, dar să șantajezi oamenii spunându-le că ei trebuie să renunţe dacă vor să fie tratați, nu este ceea ce medicii ar trebui să se facă".

Revista Pulse a raportat deja că în 25 din 91 dintre centrele de asistență primară din Anglia s-au impus anumite interdicţii de tratament începând cu luna aprilie a anului trecut.

Interzicerea tratamentului de orice fel a fost criticată și de Dr. Mark Porter, presedintele British Medical Association, care a precizat: "Există situaţii în care un medic poate recomanda unei persoane obeze să slăbească înainte de operație, pentru a se putea merge mai departe, în condiţii de siguranţă, dar interdicţiile de tratament sunt total inacceptabile."

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite