Mituri demontate despre orgasm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Durata unui orgasm variază între trei şi zece secunde, iar în cele mai multe cazuri punctul culminant al plăcerii sexuale este mai intens la bărbaţi
Durata unui orgasm variază între trei şi zece secunde, iar în cele mai multe cazuri punctul culminant al plăcerii sexuale este mai intens la bărbaţi

Probabilitatea de a concepe un copil nu depinde de atingereapunctului maxim al plăcerii sexuale, contrar unor opinii.

Unul dintre cele mai vehiculate mituri privind orgasmul este că punctul maxim al plăcerii sexuale trebuie să fie întotdeauna exploziv. Ei bine, şi femeile, şi bărbaţii pot avea orgasme de intensitate mai mică. Acele contracţii ritmice ale musculaturii din zona pelviană, care produc plăcere intensă, pot să nu apară la fiecare contact sexual. Există însă şi în asemenea situaţii un punct maxim al excitării sexuale, iar acesta este tot o formă de orgasm. Motivele pentru care orgasmul variază în intensitate pot fi de natură fizică (oboseala, intervalul de timp care a trecut de la ultimul contact sexual) sau psihologică (dispoziţia, aşteptările pe care le are persoana respectivă, relaţia pe care o are cu partenerul).

„Bărbaţii ating întotdeauna climaxul când ejaculează"

Potrivit unor sondaje americane, doar 65% din reprezentanţii sexului masculin au orgasm la fiecare contact intim. Şi ei, ca şi femeile, pot să fie prea obosiţi, stresaţi, îngânduraţi şi pot să nu aibă dispoziţia necesară pentru sex. În asemenea condiţii, excitaţia poate să nu fie suficient de intensă pentru a atinge culmile plăcerii. Tot un studiu american mai spunea că un bărbat din patru a mimat punctul culminant cel puţin o dată în viaţă.

„Orgasmul vaginal este mai intens decât cel clitoridian"

Diferenţa dintre cele două este dată de zona stimulată, şi nu de intensitate. Unii sexologi susţin că orgasmul clitoridian este mai puternic, similar celui pe care-l experimentează bărbaţii, iar cel vaginal este mai feminin: mai blând, dar cu o durată mai lungă şi care se poate repeta în timpul unui contact sexual. Orgasmul clitoridian nu poate fi atins decât o dată, cel mult de două ori la un contact, deoarece clitorisul devine sensibil ulterior.  În cele din urmă, preferinţa pentru un tip de orgasm sau altul este subiectivă.

Nicio zonă erogenă nu este mai „bună" decât alta. De altfel, la începutul anului trecut, cercetătorii britanici de la Royal College din Londra susţineau că punctul G nu există. El ar fi doar rezultatul imaginaţiei feminine, amplificat de sexologi şi de articolele din reviste, spune Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică şi coautor al unui studiu la care au participat peste 1.800 de britanice.

„Mărimea contează"

În aproximativ 90% din cazuri, femeile au orgasm clitoridian, iar clitorisul este localizat deasupra vaginului, aşa încât plăcerea pe care o generează nu este condiţionată de dimensiunea penisului. În ceea ce priveşte orgasmul vaginal, unii specialişti susţin că punctul G este localizat, la majoritatea femeilor, la aproximativ trei-patru centimetri de la intrarea în vagin. Prin urmare, mărimea nu este importantă nici pentru atingerea acestui tip de orgasm. În profunzimea vaginului sunt foarte puţine terminaţii nervoase.

„Femeile nu pot rămâne însărcinate dacă nu au orgasm"

Probabilitatea unei sarcini nu depinde în niciun fel de intensitatea plăcerii sexuale. Femeia poate concepe chiar dacă nu a atins punctul maxim al plăcerii intime, atâta vreme cât raportul sexual are loc în perioada ovulaţiei, iar cei doi nu se protejează.

„Doar bărbaţii au orgasme nocturne"

Deşi în număr mai mic decât bărbaţii, femeile pot experimenta şi ele orgasmul nocturn. El mai este numit şi orgasm spontan, pentru că se produce involuntar şi fără a fi necesară stimularea fizică. Visele erotice sunt cele care îl declanşează. Multe femei ating orgasmul mult mai uşor în somn decât cu un partener. Specialiştii explică fenomenul prin faptul că, în timpul somnului, inhibiţiile normale şi autorestricţiile nu mai există, ceea ce duce la o relaxare puternică.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite