Medicover: Ce pot face pentru a scăpa de varice?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce pot face pentru a scăpa de varice?
Ce pot face pentru a scăpa de varice?

Miscarea, sportul, o dieta adecvata, renuntarea la fumat si evitarea oricaror forme de caldura excesiva pe picioare, inclusiv epilatul cu ceara fierbinte, ajuta la prevenirea sau intarzierea aparitiei varicelor. Daca deja au aparut, pentru a alege cea mai potrivita modalitate de tratament e nevoie de anumite investigatii. Ecografia Doppler are un rol foarte important in orientarea tratamentului.  [ Articol complet ]

Cei mai frecventi factori favorizanti  ai aparitiei varicelor membrelor inferioare sunt genetici, ortostatismul prelungit (statul in picioare mult timp), starile postpartum (dupa nastere), obezitatea. Ecografia  venoasa  este important de efectuat la toti pacientii  cu suspiciune de tromboflebita (tromboza venoasa profunda) si la cei cu varice ale membrelor inferioare.

“In cazul prezentei clare a varicelor, pacientul trebuie sa stie ca aceasta afectiune este vindecabila atat prin mijloace chirurgicale clasice cat si prin mijloace moderne miniinvazive (laser endovenos, radiofrecventa).

Daca afectiunea este corect diagnosticata (prin ecografie Doppler venoasa) si interventia este corect efectuata, riscul reaparitiei varicelor este destul de redus.

In cazurile rare in care interventia chirurgicala (fie clasica, fie miniinvaziva) este contraindicata datorita unor boli asociate grave, este obligatorie purtarea ciorapilor elastici.

Tratamentul varicelor (fie chirurgical, fie prin mijloace de contentie) este obligatoriu pentru preventia unor complicatii foarte grave precum ulcerul venos sau trombozele – pana la forma lor cea mai grava si de multe ori fatala – trombembolia pulmonara.”

Dr. Halpern Rafael medic specialist chirurgie cardiovasculara - Medicover Victoriei

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite