Măcrişul-iepurelui, bun contra cancerului gastric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din pădurile de foioase şi de conifere poate fi cules măcrişul-iepurelui, o plantă utilizată în tratamentul unor afecţiuni grave, cum sunt formele incipiente de cancer stomacal.

„Pentru a preveni, dar şi pentru a trata cancerul stomacal se recomandă câte trei-cinci picături de suc proaspăt, diluat în ceai de gălbenele, de cinci-şase ori pe zi.

De asemenea, această plantă bogată în vitamine (A, C, D, E, complexul de vitamine B) şi în minerale (magneziu, calciu, fier, potasiu, siliciu, cupru) este indicată în tulburările digestive (arsuri la stomac) şi în tratamentul bolii Parkinson.

Sunt eficiente câte cinci picături de suc proaspăt pe zi, care se adaugă în cinci linguri de infuzie de coada-şoricelului", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

De asemenea, măcrişul-iepurelui s-a dovedit eficient în tratamentul asteniei. Tratamentul este contraindicat persoanelor care
suferă de litiază renală, de boli ale plămânilor, de astm sau de artrită.

Mod de administrare: Infuzia se prepară prin opărirea unei linguri cu frunze proaspete în 500 ml de apă. Această cantitate se bea pe parcursul unei zile. Picăturile se obţin prin stoarcerea frunzelor cu ajutorul unei prese din lemn sau din sticlă. Dozele nu trebuie să depăşească 100 de grame pe zi. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite