Lintea, bogată în vitamine şi în minerale
0Apreciată de nutriţionişti pentru bogăţia substanţelor active, lintea conţine vitaminele C, PP şi cele din complexul B, potasiu, fosfor, fier, zinc şi magneziu.
„Consumul acestei legume reduce riscul îmbolnăvirii sistemului cardiovascular şi ţine sub control tensiunea arterială. Dieta cu linte o recomand persoanelor care se refac după boali, dar şi celor supuse la stres prelungit", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.
De asemenea, datorită efectului antiinflamator, lintea este utilă bolnavilor de artrită reumatoidă.
Reţeta săptămânii: Vinete umplute cu linte
Timp de preparare: 50 de minute
Calorii: 320/porţia
Ingrediente: 250 g linte, 3 vinete, 3 căţei de usturoi, 2 ardei graşi, 3 linguri de ulei, 3 roşii şi o linguriţă de cimbru .
Preparare: Lintea se lasă la înmuiat două ore, apoi se pune la fiert. Separat, se fierb vinetele cinci minute. După ce se răcesc, se taie şi se scobesc. Umplutura se prepară astfel: în vasul cu linte se adaugă roşiile şi ardeii tăiaţi şi o cană de apă caldă. Cu acest amestec se umplu vinetele. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se pun la cuptor. Se asezonează cu mărar.