Înfrumuseţare rapidă cu tratamente cosmetice preţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măştile faciale cu pulbere de diamant, cu aur şi cu perle conferă tenului luminozitate şi „şterg“ ridurile fine.

Tenul este agresat în sezonul rece de temperaturile scăzute şi de alternanţele cald-rece, motiv pentru care el are nevoie de o hidratare mai profundă. De Sărbători, l-am putea răsfăţa cu măşti de lux, cum sunt cele cu aur, cu perle sau cu diamante.

Diamantul, soluţie antiîmbătrânire

Cel mai nou şi mai extravagant tratament facial din România este masca pe bază de diamante. Aceasta este disponibilă în numai câteva saloane de cosmetică de la noi şi promite un efect rapid de întinerire, netezind ridurile fine. De asemenea, conferă tenului strălucire. Măştile cu pulbere de diamant sunt indicate persoanelor cu ten matur.

Pulberea de diamant este utilizată în saloanele de cosmetică şi în cadrul procedurilor de microdermabraziune. Acestea presupun îndepărtarea straturilor superficiale ale pielii, pentru a elimina celulele moarte. În acest mod se „şterg" petele şi se estompează ridurile, precum şi cicatricele cauzate de acnee. Dischetele cu particule de diamant utilizate pentru microdermabraziune îmbunătăţesc şi microcirculaţia la nivelul pielii, ceea ce creşte aportul de oxigen şi de substanţe nutritive al celulelor cutanate. Procedura se efectuează după ce tenul a fost curăţat în prealabil cu un lapte demachiant, iar la finalul dermabraziunii se aplică o mască şi/sau o cremă hidratantă. În cadrul acestei proceduri se pot folosi şi creme speciale, care combină pulberea de diamante cu alfahidroxiacizi (acizii de fructe AHA).

Aurul calmează iritaţiile pielii

Calităţile cosmetice ale aurului au fost descoperite şi valorificate încă din Antichitate. Ulterior, specialiştii au descoperit că aurul are proprietăţi antiinflamatoare şi detoxifiante la nivelul celulelor cutanate. „Aurul ajută pielea să lupte împotriva radicalilor liberi, factori responsabili de îmbătrânirea cutanată în proporţie de 80%.

Spre deosebire de alte metale, aurul este bine agreat de piele, ca dovadă că implanturile din acest metal sunt utilizate de foarte mult timp în chirurgie", spune Betty Raţiu, specialist în cosmetică facială la Salonul Betty Blue din Bucureşti. Masca cu aur se aplică după curăţarea tenului, într-un strat mai gros, şi se lasă să acţioneze 15-20 de minute. După îndepărtarea ei, se aplică o cremă hidratantă printr-un masaj facial blând.

Măştile de aur sunt indicate pentru toate tipurile de ten. Efectele sunt vizibile după numai două-trei şedinţe, iar apoi mai este necesară o şedinţă la câteva săptămâni, pentru întreţinere. „Pentru a intensifica efectul măştii cu aur, se combină cu un  masaj facial de relaxare şi de fermitate", recomandă specialistul. Tratamentele cu aur sunt mult mai puţin costisitoare decât cele cu diamante. O astfel de mască aplicată în saloanele cosmetice costă 40-50 de lei.

Pudra de perle este bogată în aminoacizi şi în minerale esenţiale pentru piele, cum sunt zincul şi magneziul. Tratamentele faciale pe bază de perle hidratează pielea, estompează imperfecţiunile şi au efect de albire a tenului. Există astăzi pe piaţă o gamă variată de produse cosmetice care conţin pulbere de perle: şampoane, măşti, creme, chiar şi sare de baie. Însă pentru un efect rapid, sunt recomandate tratamentele cu produse profesionale, care conţin o concentraţie mai mare de substanţe active.

„Măştile cu pulbere din perle se aplică după curăţarea tenului cu un demachiant, ca şi celelalte. Se lasă să acţioneze 20 de minute, după care se înlătură masca şi se masează apoi pielea", spune Betty Raţiu.

Safire şi rubine cu efect antirid

Rubinul şi safirul sunt alte două pietre preţioase folosite în saloanele de cosmetică pentru efectul de întinerire a pielii. Rubinul stimulează regenerarea celulelor cutanate şi estompează astfel ridurile fine, iar safirul are efect tonifiant. Pulberile de pietre preţioase sunt folosite de multe ori în amestec.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite