Fără televizor pentru copiii mai mici de trei ani, spun medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii nu ar trebui să-şi lase copiii în faţa televizorului până la vârsta de trei ani, pentru ca dezvoltarea lor fizică şi emoţională să nu aibă de suferit, recomandă specialiştii britanici.

Potrivit unui articol publicat în revista medicală „Archives Of Disease In Childhood" şi citat de cotidianul Daily Mail, un copil născut astăzi petrece nu mai puţin de un an în faţa televizorului până la vârsta de şapte ani. Timpul îndelungat petrecut de copii la televizor le creşte riscul de a deveni obezi şi de a dezvolta boli cardiovasculare şi diabet zaharat de tip 2. Privitul la televizor poate avea urmări şi asupra psihicului celor mici. Ei sunt predispuşi să dezvolte deficit de atenţie şi să aibă probleme în a crea relaţii sociale.

Dr. Aric Sigman, medic pediatru, recomandă în articolul publicat în revista medicală reducerea drastică a numărului ore petrecute de copii în faţa micului ecran. Acesta este de părere că un copil mai mic de trei ani nu ar trebui lăsat deloc să se uite la desene animate sau la alte emisiuni. Cei cu vârste între trei şi şapte ani ar trebui lăsaţi între o jumătate de oră şi cel mult o oră pe zi în faţa televizorului, iar copiii cu vârste între şapte şi 12 ani - o oră pe zi. Între 12 şi 15 ani, pediatrul recomandă cel mult o oră şi jumătate de privit la televizor zilnic, iar tinerii mai mari de 16 ani ar trebui să stea în jur de două ore în faţa micului ecran.

Televizorul, al treilea părinte

Specialistul mai spune că mulţi părinţi folosesc televizorul şi computerul ca pe un „babysitter electronic", tehnologiile fiind utile pentru a ocupa timpul şi atenţia celor mici. „Dispozitivele electronice sunt ca un al treilea părinte într-o familie", a declarat dr. Aric Sigman.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite