Consultaţii medicale gratuite pentru copiii din Deltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Consultul medical din cadrul campaniei este primul din viaţa multor copii din Deltă
Consultul medical din cadrul campaniei este primul din viaţa multor copii din Deltă

Peste 650 de şcolari şi preşcolari, reprezentând aproximativ 80% din totalul copiilor din Delta Dunării, vor beneficia de un consult medical gratuit şi de o campanie de educaţie pentru sănătate.

Citeşte şi:

Focar de hepatită la Lipova

Timp de trei luni, în cadrul proiectului "Sănătatea copiilor din Delta Dunării", zece localităţi din Delta Dunării vor fi vizitate de o echipă formată din doi medici pediatri și opt studenți la medicină.

Proiectul, iniţiat de Asociația Salvaţi Dunărea şi Delta cu sprijinul GlaxoSmithKline(GSK), îşi propune să atragă atenţia autorităţilor că locuitorii din rezervaţia naturală Delta Dunării nu au acces la serviciile medicale de urgenţă.

O singură ambulanţă pentru 10 localităţi

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Salvaţi Dunărea și Delta, în cele zece localități incluse în acest proiect există doar trei cabinete medicale de familie. Acestea se află în localităţile Chilia Veche, Maliuc și C.A. Rosetti, au program de câteva ore pe săptămână și nu au nici măcar dotările minimale. Asistența medicală de urgență este asigurată de un cabinet medical din Sulina și de serviciul de ambulanță Tulcea, care are o singură ambulanță la dispoziție.

Proiectul „Sănătatea copiilor din Delta Dunării" a fost lansat pe 24 noiembrie în localitatea Letea, comuna C.A. Rosetti. După prima zi de consultații pediatrice, medicii au declarat că micuţii sunt în mare parte sănătoşi.

Problemele de sănătate observate până acum sunt greutatea sub medie şi anemiile, iar acestea sunt cauzate, după părerea medicilor, de alimentaţia inadecvată. Cazurile foarte grave nu sunt abordate în cadrul comunităţii din cauza lipsei unei infrastructuri de sănătate adecvate. Un raport complet al rezultatelor acestei evaluări medicale va fi făcut public la finalul proiectului, în luna ianuarie.

Datele vor fi puse la dispoziţia autorităţilor pentru dezvoltarea unor politici publice adecvate, care să îmbunătăţească infrastructura de sănătate în rezervaţia naturală Delta Dunării. Proiectul este derulat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu Inspectoratul Școlar Judeţean Tulcea, cu Direcţia de Sănătate Publică Județeană Tulcea, cu Primăriile comunelor C.A.Rosetti, Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, Maliuc și Sfântu Gheorghe și cu şcolile din localităţile C.A.Rosetti, Letea, Periprava, Ceatalchioi, Pardina, Gorgova, Partizani, Chilia Veche, Maliuc şi Sfântu Gheorghe.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite